Veče posvećeno liku i delu pesnikinje Milene Nene Vučković održano u Kulturnom centru

 Veče posvećeno liku i delu pesnikinje Milene Nene Vučković održano u Kulturnom centru

„Sećanje na Nenu“, književno veče posvećeno nedavno preminuloj pesnikinji Mileni Neni Vučković održano je večeras u paraćinskom Kulturnom centru. Čitanjem njenih pesama i pričama po kojima je najbolje pamte, mnogobrojni prijatelji i saradnici oprostili su se od nedavno preminule Nene.

S obzirom na to da je Milena Nena Vučković deset godina bila član Knjićevnog kluba Mirko Banjević, o njoj je govorila i predsednica ovog kluba Olga Mančić Ružić Lodika.

Iako je prvu zbirku izdala tek sa četrdesetak godina, ona je zapravo pesnikinja celog svog života. Ona je bila jedan zreo pesnik i ta njena zrelost prožima sve stvaralačke teme kojima se bavila. Taj njen opus možemo uporediti sa nekim poznatim ličnostima iz sveta književnosti i poezije. Ona je vrlo inteligentni pesnik i bavi se širokim dijapazonom tema, njena poezija je jedna od boljih u ovom našem pesničkom opsegu.

rekla je Olga Mančić Ružić Lodika.

Milena Vučković Nena za života je objavila tri zbirke poezije – S ove strane reke, Ptica u mojoj glavi i Tragač. Prema rečima Olge Mančić Ružić, imala je rukopise dovoljne za još barem dve zbirke, ali je prerana smrt sprečila da svoje stihove nastavi da deli sa svetom.

Milena Vučković Nena rođena je 1966. godine u Boljevcu. Završila je Ekonomsku školu u Paraćinu i studirala Ekonomiju u Beogradu. Njene pesme nagrađivane su na Poetskoj pozornici, a dobitnica je i Pesničkog priznanja Fondacije gospođe Mirjane Dobrile Ramanello iz Italije. Preminula je 18. februara 2022. godine.

Povezane objave