Više od 20 izlagača na ovogodišnjoj Vinskoj promenadi

 Više od 20 izlagača na ovogodišnjoj Vinskoj promenadi

Ljubitelji kvalitetnog vina i ove godine su imali priliku da uživaju u degustaciji najboljih vina iz vinske regije Tri Morave – na prostoru ispred Konobe Galerija održana je sedma Vinska promenada.

Organizatori ove manifestacije su Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“ i Turistička organizacija opštine Paraćin. Na ovaj dan Vinski viteški red obeležava svoj dan – dan kada je Steva Pisar čuvenim hicem obezbedio prvu pobedu ustanika u Prvom srpskom ustanku.

Mi na ovaj način širimo priču o Stevi Pisaru. Verovali ili ne, pola vinske Srbije, ako ne i više, zna ko je Steva Pisar. Svima je bilo interesantno što se mi tako zovemo, i tako je priča proširena i o njemu i Ivankovačkoj bici, prvoj pobedi ustanika.

objašnjava Zoran Živković iz Vinskog viteškog reda Steva Pisar.

Osim jednog gosta iz Beške, svi vinari koji su izlagali na ovom sajmu vina pripadaju reonu Tri Morave.

Tako sugrađani mogu da probaju vina naših teroara. I mogu sutradan na osnovu toga da naprave jednu paralelu između vina iz naših teroara i drugih vinogradarskih reona. Mi zaista možemo da se ponosimo sa vinima iz našeg reona Tri Morave, to je najveći vinogradarski reon Srbije.

kaže Živković.

Na Vinskoj promenadi svoja vina izlagale su i poznate paraćinske vinarije – Rajić, Podrum Dremina i vinarija Ralević.

Ovogodišnja Vinska promenada okupila je veliki broj posetilaca, koji su imali priliku da besplatno uživaju u ukusu i mirisu vrhunskog vina domaćeg regiona, suhomesnatim proizvodima i raznim vrstama sireva, a imali su i mogućnost da kupe vina prisutnih vinarija.

Povezane objave