VOZIO SKORO 200km/h TAMO GDE JE OGRANIČENJE 80 – dosta posla za saobračajnu policiju u Paraćinu ovog vikenda

 VOZIO SKORO 200km/h TAMO GDE JE OGRANIČENJE 80 – dosta posla za saobračajnu policiju u Paraćinu ovog vikenda

Tridesetpetogodišnji muškarac iz Paraćina isključen je iz saobraćaja ovog vikenda jer je bez vozačke dozvole upravljao vozilom „BMW“ brzinom od 196,4 kilometara na čas na delu puta na kojem je ograničenje brzine 80. Takođe, vozač je pretekao tri vozila preko neisprekidane uzdužne središnje linije i protiv njega će biti podnete prekršajne prijave, saopštava PU Jagodina.

Iz saobraćaja je isključen i dvadesetogodišnji vozač „sitroena“ koji je bez vozačke dozvole vozio pod dejstvom kokaina i protiv koga će takođe biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

Tokom vikenda u Pomoravlju sankcionisano je čak 567 prekršaja prekoračenja ograničene brzine kretanja vozila, a policija je sankcionisala i 173 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa.

S ciljem unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija najavljuje da će nastaviti sa pojačanim kontrolama sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Podsećamo vozače da prekršaje prekoračenja brzine kretanja policija sankcioniše i bez zaustvaljanja vozila, već vlasnicima vozila upućuje poziv da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom. Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja. – navodi se u saopštenju Policijske uprave Jagodina.

Povezane objave