Vrbas pobednik državnog školskog takmičenja u rukometu

 Vrbas pobednik državnog školskog takmičenja u rukometu

Ekipa srednje Stručne škole „4. juli“ iz Vrbasa osvajač je pehara državnog školskog takmičenja u rukometu nakon što je u neizvesnom finalu savladala momke iz rakovačke Gimnazije „Patrijarh Pavle“ rezultatom 26:22.

Domaćin školskog Državnog prvenstva u rukometu bila je opština Paraćin, a utakmice su prethodnih dana igrane u SC Paraćin.

Stvarno su bile jako dobre ekipe – iz Aranđelovca, Leskovca, Beograda, Mokre Gore…Bilo je jako teško i naporno igrati u ova dva dana. Svaka čast svim momcima na lepom učešću i lepom ponašanju. Velika želja je bila presudna da mi osvojimo prvenstvo – velika želja i dobra volja, dobra atmosfera. To nam je presudilo da izjednačimo Aranđelovac, okrenemo Beograd, pobedimo Leskovac. Ta jedna velika želja koja čini nas kao stanovnike malog grada Vrbasa čini nas posebnim zbog toga.

kaže Savo Zekić iz Vrbasa

Srebrom su okićeni za Beograd pošli učenici Gimnazije „Patrijarh Pavle“, a do medalje su uspeli da stignu i momci iz Aranđelovca koji su u borbi za bronzu dobili ekipu iz Smedereva. Narednih dana Paraćin će i dalje biti centar školskog rukometa, s obzirom na to da predstoji školsko prvenstvo u ženskom rukometu:

Igralo je 8 ekipa podeljenjih u dve gupe. Pobednici grupa igrali su za prvo mesto, drugi u grupi igrali su za treće mesto. Zahvalio bih se i Ćupriji koja zajedno sa nama organizuje ovo. Po deci vidimo da su zadovoljni celim ambijentom i organizacijom i ja mogu da budem samo zadovoljan. Cele ove nedelje je praznik rukometa u našem gradu. Nastavljamo danas i sutra sa devojčicama, a potom i utakmice za dečake i devojčice osnovnih škola.

rekao je Darko Bajkić iz Saveza za školski sport opštine Paraćin.

Povezane objave