Vučić: nemački investitor u Paraćinu oko 20. aprila; brinemo i o Staklari

 Vučić: nemački investitor u Paraćinu oko 20. aprila; brinemo i o Staklari

Pred oko 3 000 simpatizera Srpske napredne stranke u paraćinskoj Hali sportova održan je predizborni skup ove stranke na kom se građanima obratio predsednički kandidat SNS-a i nosilac liste „Zajedno možemo sve“ Aleksandar Vučić. Vučić je najpre govorio o planovima za Paraćin i istakao da će prioritet biti zapošljavanje.

U Paraćinu je nekada, što bi mnogi od nas rekli, u srećnija vremena radilo 18 000 ljudi. Danas radi nepunih 5 000 ljudi. Zato je to prvi posao za nas i obaveštavam vas da oko 20. aprila dolaze predstavnici jedne nemačke kompanije u Paraćin i nadamo se da ćemo uspeti, sve ćemo ponuditi da obezbedimo njihov dolazak u Paraćin i zapošljavanje 1 200 ljudi. Zato u industrijskoj zoni radimo srednjenaponske kablove i trafostanicu.

rekao je Vučić.
predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević

Lider SNS-a osvrnuo se i na situaciju sa paraćinskom Staklarom.

Takođe da znate, brinemo mi i o Staklari kada mislite da niko ne brine. U potpunosti smo upućeni u ono što se zbiva u Srpskoj fabrici stakla, a ono što je važno to je da krenemo što pre u pregovore sa ruskim partnerima oko cene gasa, jer ako mi budemo uspeli da obezbedimo značajno jeftiniji gas to bi Staklaru dovelo do toga da ima ogromnu tržišnu prednost u odnosu na sve druge i to bi značilo sigurnu budućnost za Staklaru, sigurnu budućnost za Paraćin, ali dobru budućnost i za Srbiju. Mi ćemo u narednih mesec dana znati kolika nam je cena i kolika zarada može da se ostvari i koga i na koji način možemo da privučemo u Staklaru.

istakao je Aleksandar Vučić.
foto: Bokac
foto: Bokac

Vučić je najavo rekonstrukciju i dogradnju Domova zdravlja i bolnica u Paraćinu i Ćupriji, a za tu investiciju biće izvojeno oko 40 miliona dinara.

Uradićemo i OŠ Branko Krsmanović Sikirica u Drenovcu, put Paraćin-Pojate kao što sam i obećao, a Senje i Sisevac završavamo i sad ćemo Sisevac-Grza da uradimo da spojimo taj deo. U svim gradovima Pomoravlja moramo da uradimo projekat Čista Srbija, to je sređivanje vodovodne mreže, kanalizacione mreže. Plus brza pruga Beograd-Niš koja će Paraćin da digne u nebesa jer će Paraćin postaje jedna od glavnih stanica.

najavio je lider naprednjaka.

Osim Aleksandra Vučića, okupljenima se obratila i dr Marija Zdravković, šesta na izbornoj listi Zajedno možemo sve koja je istakla ulaganja u zdravstvo u prethodnim godinama. Mitingu u Paraćinu prisustvovala je i Maja Gojković, ministarka kulture i informisanja, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

dr Marija Zdravković, 6. na izbornoj listi Zajedno možemo sve
foto: Bokac
foto: Bokac

Na parlamentarnim izborima lista Zajedno možemo sve nalazi se pod rednim brojem 1, dok je Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima pod rednim brojem 6.

Povezane objave