Ženski tim – za nove pobede

 Ženski tim – za nove pobede

Ljubitelji odbojke od ove sezone imaće priliku da uživaju u ženskom gradskom derbiju u ovom sportu. Novooformljena ženska selekcija Odbojkaškog kluba Borac takmičiće se u seniorskoj konkurenciji u Međuregionalnoj ligi MOS Kragujevac, u kojoj se već takmiči ŽOK Paraćin.

Jedan od trenera OK Borac koji trenutno radi i sa odbojkašicama, Marko Jovanović, kaže da ideja o formiranju ženske sekcije postoji dosta dugo, ali da su se uslovi stekli tek nedavno, posle 40 godina postojanja muške sekcije ovog kluba.

Ovu priču smo pokrenuli pre svega zbog velikog interesovanja devojaka koje su nas kontaktirale i pitale da li mogu da dođu da treniraju kod nas. Ja do sad nisam radio u ženskoj odbojci, ali mogu da kažem da se nisam do sad sreo sa tolikom energijom i željom da se trenira. Ove devojke imaju više energije i želje za radom nego muška seniorska ekipa.

kaže Jovanović

Dvadesetogodišnja Katarina Božilović igra na poziciji libera i ima višegodišnje takmičarsko iskustvo jer je igrala i u Jagodini, a i u OK Paraćin. Kaže da joj neće biti nezgodno da igra protiv doskorašnjih saigračica:

Neće, naravno. Svi se mi družimo i prijatelji smo, ali tim je tim.

Katarina dodaje da je zadovoljna atmosferom na treninzima i da ima velika očekivanja od svog tima.

U ovih prvih par meseci baš smo se lepo razumeli, stvorili smo prijateljski odnos što je najbitnije. Nadam se velikim uspesima. Nadamo se da je ova godina naša i da osvajamo ovu ligu.

odlučna je Božilovićeva.

Sofija Stošić ima 15 godina i takođe već ima ligaškog iskustva. Međutim, većina njenih saigračica dolazi bez takmičarskog iskustva a ona za njih ima savet:

Treba da se na teren uđe bez straha, sa sigurnošću. Nije to ništa strašno, ne bi trebalo da se plaše. Samo malo sigurnosti u sebe i to je to.

Prema rečima trenera Jovanovića, princip rada biće kao i u muškoj sekciji – napravljen je trogodišnji plan, a već na startu zacrtano je prvo mesto u ligi.

Mi svakako planiramo da osvojimo ligu, a pored toga planiramo da te igračice napreduju i da kao što naši odbojkaši odlaze u velike srpske klubove, da tako i neka od ovih devojaka uspe isto u godinama koje slede.

ističe Jovanović.

Jovanović dodaje i da je upis novih odbojkašica otvoren i da se broj devojčica u svim kategorijama stalno povećava. Na jednom od treninga, organizovana je i dodela majica članicama, ali i članovima OK Borac. Majice su donacija paraćinskih i jednog beogradskog preduzetnika, a u okviru akcije Volley Land.

ŽOK Borac biće jedna od 6 ekipa koja će se takmičiti u MRL MOS Kragujevac. Sezona će početi sredinom oktobra.

Povezane objave