Borac pregazio Vlasinu – ubedljiva pobeda od 3:0 na stadionu kraj Staklare

 Borac pregazio Vlasinu – ubedljiva pobeda od 3:0 na stadionu kraj Staklare

Utakmica 13. kola Srpske lige Istok između paraćinskog SFS Borca i Vlasine i Vlasotinca pripala je domaćinu koji je slavio ubedljivim rezultatom od 3:0.

U prvom poluvremenu viđena je ravnopravna igra u kojoj se bolje snašao Borac, što je rezultiralo vođstvom od 1:0 iz opravdano dosuđenog jedanaesterca nad Anđelkovićem. Siguran sa bele tačke bio je iskusni Nenad Simić. Do kraja poluvremena i domaći i gostujući tim propustili su po jednu priliku za gol. Prvo poluvreme je obeležila teška povreda Anđelkovića koji je iznet sa terena.

U drugom poluvremenu igra je nastavljena u istom ritmu. Prvi do šanse dolaze gosti kada napadač uspeva da pevari golmana Borca, ali loptu stiže David Stojanović i sa gol linije sprečava siguran pogodak. Upravo ova situacija daje vetar u leđa igračima domaćeg tima koji su u poslednjih 30 minuta u potpunosti nadigrali ekipu Vlasine. Drugi gol za Borac postiže Matija Pavlović posle neuspele ofsajd zamke igrača gostiju i odličnog pasa rezerviste Svetislava Simića. Tačka na utakmicu stavljena je najlepšom akcijom – Nenad Simić spaja sa golom Luku Pavlovića koji nesebičnom asistencijom upošljava Conića kome nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu za konačnih 3:0.

Posle 13 odigranih kola u sezoni, Staklarci imaju 23 boda i trenutno su peti na tabeli SLI. U narednom kolu igraće derbi protiv gradskog rivala FK Jedinstva na Gradskom stadionu u Paraćinu.

N.S.

Povezane objave