Akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji Sindikata policije, Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Niš

 Akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji Sindikata policije, Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Niš

Osim Memorijalnog turnira u malom fudbalu, u paraćinskoj Hali sportova danas je organizovana i vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi čiji je inicijator bila Policijska stanica u Paraćinu, kao i Sindikat srpske policije.

I ovo je jedan način da podsetimo na to da naše malo nekome mnogo znači, a to tek vidimo kada je nekom našem potrebna krv. Inače, Sindikat srpske policije, kao i sami policajci u celoj Republici Srbiji imaju više udruženja dobrovoljnih davalaca krvi, kao i jedan dobar broj policajaca koji su potpisali donorske kartice.

istakao je Lazar Ramitović iz Sindikata srpske policije.

Akcija davalaštva krvi sprovedena je uz saradnju paraćinskog Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Niš. Ovo je druga organizovana akcija ove nedelje, a dr Mirjana Todorović Simović iz niškog Zavoda za transfuziju krvi ističe da su, bez obzira na trenutne zalihe, ovakva akcije u svakom trenutku potrebne.

I ranije smo imali uspešne akcije, tako je i danas. Zalihe krvi Zavoda za transfuziju krvi Niš su za sada stabilne, međutim nikad se ne zna u kom trenutku će koja krvna grupa zatrebati. Zato su nam uvek potrebne sve krvne grupe, zato koristim priliku da pozovem ljde da doniraju svoju dragocenu tečnost.

kaže dr Todorović Simović

Dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava punoletna osoba koja obavi osnovni lekarski pregled, nije imala operacije u prethodnih 6 meseci i dobrog je opšteg zdravstvenog stanja, podsetila je dr Todorović Simović.

Povezane objave