Borac šampion Zone Zapad

 Borac šampion Zone Zapad

Fudbaleri SFS Borca neporaženi su podigli pehar Zone Zapad. U poslednjem kolu pobedili su ekipu Jedinstva iz Mijatovca rezultatom 4:1. Golove za domaći tim postigli su Jovanović 2x, Milić i Simić.

Staklarci su u sezoni 2021/2022 postigli čak 114 golova, a primili svega 18. Najviše golova za svoj tim postigao je Nenad Simić, koji je svojim pogotkom na ovoj utakmici i „zatvorio sezonu“.

Mi smo bili daleko najkvalitetnija ekipa u ligi, ispali smo nepravedno prethodne godine zbog rekonstrukcije lige. Najbitnije je to što smo zadržali ceo kostur, celu ekipu. To se retko dešava da ispadne ekipa iz većeg u niži rang i da ostane cela ekipa. To je plod i dobrog rada uprave i svega i u tome leži dominacija ekipe. Mislim da će cilj biti da budemo stabilni srpskoligaši i realno ovaj klub to zaslužuje.

kaže Nenad Simić.

Osvajanjem Zone Zapad Borac se plasirao u viši rang i od naredne sezone igraće Srpsku ligu Istok gde se već nalazi paraćinsko Jedinstvo. Matematički, prolaz u višu ligu Staklarci su obezbedili još pre šest kola, a u međuvremenu u Kup utakmicama odmerili su snage sa srpskoligaškim ekipama – Radničkim iz Svilajnca i GFK Jagodinom. Šefa struke paraćinskog Borca Zorana Terzića pitali smo šta su prednosti, a šta slabosti njegovog tima u odnosu na sadašnje stabilne srpskoligaše:

Naša snaga je u tome što ekipa već dugi niz godina igra u kontinuitetu. Mislim da je to dobro, poznajemo se dobro. A što se slabosti tiče, mislim da nam treba mladost, svežina, malo brži ritam, znači da malo više trčimo. Mislim da znamo šta nam fali i da ćemo to rešiti i da će biti sve okej. Mislim da, ukoliko Srpska liga bude na ovom nivou kao ove godine – tu neko peto, šesto, sedmo mesto je sasvim realan domet ove ekipe. Da budem onako obazriv, a možda i više.

rekao je trener SFS Borca Zoran Terzić.

Terzić nema dilemu da u narednom periodu ostaje na čelu struke SFS Borca:

Ja sam sa upravom sve dogovorio prošle godine, tako da jedino ako bi se pojavilo nešto u inostranstvu, onda bih realno otišao. U svakom drugom slučaju, ostajem ovde sa momcima, jer ja pošteno nisamo očekivao ni prošle godine da ostanemo svi na okupu, ali ovde je cela ekipa jedna dobra atmosfera, hemija dobra, momci dobri, dobra uprava – radi sve za klub, sređuje teren i oko terena. Imam samo reči hvale tako da ostajemo svi na okupu.

odgovara Terzić.

Borac sada ide na zasluženi odmor, a pripreme za narednu takmičarsku sezonu počeće 2. jula. Drugoplasirana ekipa u Zoni Zapad je Jedinstvo 1936, dok je na trečem mestu ćuprijska Morava 1918.

Povezane objave