Darko Miladinović o povratku u Jedinstvo

 Darko Miladinović o povratku u Jedinstvo

foto: screenshot instagram.com/Fk Jedinstvo Paraćin

Darko Miladinović, doskorašnji strateg SFS Borca, od juče zvanično je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Jedinstvo. Miladinović je i ranije bio na klupi zeleno-belih, a i kao igrač nosio je kapitensku traku oba paraćinska srpskoligaška kluba. Tokom prethodne sezone kao trener sa timom Borca napravio je najveći uspeh u istoriji Staklaraca i Srpsku ligu završio kao 4. na tabeli, a upravo je Borac bio najboljeplasirana ekipa iz Pomoravskog okruga.

Nakon 5. kola ove sezone, podneo je ostavku na mesto šefa struke SFS Borca. Planirao je fudbalsku pauzu, a onda je stigao poziv iz zeleno-belog tabora. Povodom sada već zvaničnog dolaska na klupu Jedinstva, Miladinoviću smo postavili par pitanja:

S obzirom na to da si „dete Jedinstva“ svi komentarišu da si se konačno vratio kući. A kako ti, nakon vremena provedenog na klupi Borca, gledaš na povratak u Jedinstvo? 

Posao trenera je takav da se ne zna gde će put da te nanese. Ja sam odrastao na Jedinstvu, igrao neprekidno 16 godina za taj klub – što u mlađim kategorijama, što u prvom timu i stigao do kapitenske trake. Za Borac sam takođe odigrao dosta utakmica i bio kapiten i tog kluba, tako da me za oba naša kluba vežu lepe uspomene. Uspeo sam da u svojoj kratkoj trenerskoj karijeri budem i trener oba naša kluba, što nije mala stvar i jako sam ponosan na to. U Borcu sam dao svoj maksimum, isto ću raditi i ovde. Kad radiš ono što voliš, ne taktiziraš i ne štediš se, nego daješ celog sebe.

kaže Miladinović.
foto: arhiva

Kakav će biti osećaj dočekati na Gradskom stadionu momke koje si do skoro predvodio a koji će sada biti rivali u gradskom derbiju?

U pretposlednjem kolu dočekujemo SFS Borac i ta utakmica će sasvim sigurno biti posebna za mene. Biće mi teško, naravno, jer sam sa momcima iz Borca koji su odlični igraci i predobri ljudi, bio dve godine i za to vreme smo uspeli da napravimo najveći uspeh u istoriji kluba i osvojimo 4. mesto. Bili smo najboljeplasirani pomoravski klub i igrali lep, napadački fudbal za gol više. Sada ćemo biti rivali u gradskom derbiju i svako će uraditi sve što može da dobije tu utakmicu. Ja sam se sa svojim prijateljima iz Borca rastao korektno, mislio sam tada – a mislim i sada da sam otišao u pravo vreme i da sam iz te ekipe izvukao maksimum. Trebala je neka nova energija i neka promena da se momci dodatno razmrdaju i nastave sa dobrim rezultatima, što im ja od srca želim. Iskreno, želeo sam da odmorim od fudbala do zime, ali je došao poziv iz Jedinstva i posle malog razmišljanja sam odlučio da to ipak prihvatim.

screenshot instagram.com/Fk Jedinstvo Paraćin

Kako ti deluje ekipa Jedinstva, dosta je mladih igrača, koliko će biti izazovno raditi sa njima? Misliš li da ćeš uspeti da im „usadiš“ svoj način razmišljanja i gledanja na fudbal?

Ekipa Jedinstva je mlada i nakon prvog treninga sam video da se radi o vrednim momcima, željnim dokazivanja i napretka u fudbalu. Naravno da će mi raditi sa takvim igračima biti izazov i pred nama je veliki rad. Samo napornim radom možemo doći do rezultata i do tog načina na koji ja želim da moje ekipe igraju, a to je taj napadački i na gol više. Verujem da ovi momci to mogu.

Nakon realno lošeg starta u ligi, koje mogu biti ambicije kluba za ovu sezonu, a čime bi ti kao šef struke bio zadovoljan?

Ekipa jeste loše startovala, ali bih rekao da je to više plod nekih nesrećnih okolnosti nego realna slika ovog tima. Mislim da ovaj tim može mnogo i da zaslužuje više. Uradićemo sve što je u našoj moći da Jedinstvo vratimo u vrh tabele, gde po mom skromnom mišljenju i treba da bude. Ja ću biti zadovoljan da oni na svakoj utakmici daju svoj maksimum, da budu disciplinovani i onda će rezultati i uspesi, siguran sam, biti na našoj strani.

Prvu utakmicu na klupi Jedinstva Miladinović će imati pred domaćom publikom, ovog vikenda protiv ekipe Meševa.

Povezane objave