Frontmen HLADNOG PIVA Mile Kekin sa novim bendom 22. jula NA LAJV STEJDŽU ENERGIJA FESTA

 Frontmen HLADNOG PIVA Mile Kekin sa novim bendom 22. jula NA LAJV STEJDŽU ENERGIJA FESTA

Prethodne, 2022. godine, nakon 35 godina muzičkog stvaralaštva, poznati punk-rock bend, “Hladno Pivo”, završio je svoju zajedničku karijeru. 

Nakon 60.000 prodatih primeraka svojih izdanja i preko 600 koncerata širom bivše Jugoslavije, frontmen benda, Mile Kekin, je na novom početku – ovog puta u solo ulozi. Ta njegova NOVA ERA u karijeri, poklopila se sa temom ovogodišnjeg Energija Festivala i tako će čuveni autor sa svojim novim bendom izvesti uživo sve svoje stare, ali i nove pesme u Paraćinu, 22. Jula. 

Hladno pivo je počelo da stvara muziku 1987. godine u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice kada su se okupila četiri prijatelja Kekin,Suba, Tedi i Zoki. Prvi javni nastup imali su naredne godine, koja se i uzima za godinu početka njihovog postojanja. Kao pregrupa legendarnog benda KUD Idijoti, nastupili su 1992. godine, a godinu dana kasnije izdali su prvi album „Džinovski”. Od tada, pa sve do njihovog najnovijeg ostvarenja, singla „Štetočine, Hladno pivo je ostalo prepoznatljivo i upečatljivo, beskompromisno i iskreno. Momci u “majicama koje slobodno dišu”, uspeli su da tokom svih ovih godina zadrže svoju staru publiku, sa kojom su i sami sazrevali, ali su svojim pankerskim šarmom uspešno pridobili i novu, mlađu publiku koja u ovom „ludom“ 21 veku, prepunom kiča i šunda, poštuje kvalitetan zvuk. Posle svakog njihovog novog uspeha, dolazili su još već uspesi; pune koncertne sale i dvorane, kao i eminentne nagrade iz čitavog sveta kada je u pitanju muzička industrija.

Nakon 35 godina benda, Mile Kekin je želeo da se se oproba u solo karijeri: “Gledam na to kao na novi početak. Svaki kraj je neki novi početak. Scena će izgubiti jedan bend, ali dobiće dva benda. I jedni i drugi ćemo svirati pesme “Hladnog piva”, koliko budemo smatrali da nam treba. Tako da i dalje će publika moći da čuje te pesme na koncertima. Ja ću izaći s novim albumom, momci imaju bend “Guerilla mainstream” sa dva nova singla. U mojim očima to nije ništa previše dramatično. Razumem naravno da je “Hladno pivo“ bend koji je obeležio nečije prve poljupce, prve tuče, prve izlaske… Nas četvorica smo se dogovorili da će i jedni i drugi moći da izvode pesme, ne smemo da koristimo ime “Hladno pivo”. 

Prvi solo album “Nježno đonom” koji je najavljen pesmom Mala, izašao je u maju ove godine, sa 12 numera koje ćemo imati prilike da čujemo 22. jula u Paraćinu, na Energija Festivalu, zajedno sa svim starim hitovima koje svi volimo. 

Iste večeri, na Live bini nastupiće i sastav Stereo Banana, kao i naš najbolji Red Hot Chilli Peppers tribute bend – Ritam, Sex i ja

Više informacija o ovogodišnjim nastupima i kupovini ulaznica možete naći na zvaniničnim kanalima festivala na društvenim mrežama, kao i na zvaničnom sajtu festivala https://energijafest.rs

Povezane objave