I u narednom periodu pojačane kontrole saobraćajne policije

 I u narednom periodu pojačane kontrole saobraćajne policije

foto: pixabay.com

Od više od 1900 alkotestiranih vozača proteklog vikenda na teritoriji Pomoravskog okruga, 23 su isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopštila je Policijska uprava Jagodina.

Takođe, saobraćajna policija sankcionisala je 274 prekršaja prekoračenja brzine, 143 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona i 16 prekršaja nepropisnog prevoza dece.

Tokom međunarodne akcije koju su pripadnici saobraćajne policije sproveli od 13. do 19. februara otkriveno je i sankcionisano 205 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i autobusa. Vozači teretnih vozila učinili su 15 prekršaja prekoračenja brzine, 63 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja prekoračenja vremena upravljanja vozilom i odmora vozača.

Jedan vozač autobusa sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dvojica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i jedan zbog zloupotrebe tahografa.

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama s posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja, kažu iz PU Jagodina.

Povezane objave