/IN MEMORIAM/ Poslednji pozdrav prof. Momi Tomiću, treneru koji je sa Jedinstvom ispisao istoriju paraćinskog fudbala

 /IN MEMORIAM/ Poslednji pozdrav prof. Momi Tomiću, treneru koji je sa Jedinstvom ispisao istoriju paraćinskog fudbala

Rodbina, prijatelji i sportski radnici opraštaju se od profesora fizičkog vaspitanja u penziji i nekadašnjeg trenera FK Jedinstva Momčila Mome Tomića. Tomić je preminuo u 75. godini života, nakon višegodišnje borbe sa teškom bolešću.

Deo radnog veka proveo je u Mašinsko-elektrotehničkoj školi kao profesor fizičkog vaspitanja. Moma Tomić, čovek koji je živeo fudbal, igrao je za FK Tekstilac, a bio trener u Fudbalskom klubu Jedinstvo.

Upravo sa Tomićem na klupi, Jedinstvo je odigralo utakmice koje navijači zeleno-belih i dan danas prepričavaju, u okviru Kupa Jugoslavije 1984. godine. Paraćinci su tada stigli do osmine finala i igrali čuvenu utakmicu protiv splitskog Hajduka, koja dolazi nakon pobede nad Slobodom iz Tuzle. Igrači koji su činili ovu ekipu, možda najjaču u istoriji kluba, bili su: Bogosavljević, Anđelković, Kaštevarac, Petković, Milić, Glišić, Milićević, Matić, Milovanović, Pelivanović, Panić, a njih je sa klupe predvodio upravo Momčilo Tomić. Na drugoj strani bio je Haduk za koji je u tom trenutku igralo čak sedmoro reprezentativaca Jugoslavije.

U prilog značaju prof. Momčila Tomića za paraćinski sport, govori i činjenica da je višestruki dobinik plaketa za doprinos razvoju sporta, od Sportskog saveza, kao i Fudbalskog saveza opštine Paraćin.

Sahrana će biti u utorak u 14h na paraćinskom groblju.

Povezane objave