Koncert violončeliste Željka Ivovića u sredu u Kulturnom centru Paraćin

 Koncert violončeliste Željka Ivovića u sredu u Kulturnom centru Paraćin

Čelista Željko Ivović, član gudačkog kvarteta „Il Belpaese“ i profesor violočela u Školi za muzičke talente u Ćupriji održaće koncert u prostoru paraćinskog Kulturnog centra, ove srede počev od 19h.

Violončelista bogate biografije, nastupao je širom Srbije i Crne Gore, ali i u  Belgiji, Mađarskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Francuskoj, Italiji i Grčkoj.

Čelo je počeo je da svira sa šest godina u klasi prof. Zorane Prvulović. Bio je đak Škole za muzičke talente u Ćupriji, u klasi profesora Relje Ćetkovića. Studirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Relje Ćetkovića, Srđana Sretenovića i Dejana Božića, kod koga je 2006. godine i diplomirao, kao i na ’’Universität  für Musik und darstellende Kunst Graz – Oberschützen’’ u Austriji, postdiplomske studije u klasi profesora Tobijasa Štosijeka (Tobias Stosiek).

       Pohađao majstorske kurseve kod profesora Miloša Mlejnika, Ksenije Janković, Stanislava Apolina, Stefana Popova i Tobijasa Štosijeka.

 Časove kamerne muzike je izmedju ostalih, slušao kod profesora Herberta Kefera, Johannes Meissla i Othmara Müllera, članova renomiranog kvarteta ’’Artis Quartett – Wien“ iz Beča. Usavršavao se i kod Bjorna Sjorgena (Björn Sjögren – Norway), Dejvida Heringtona (David Harrington – Kronos quartet, USA), kao i kod članova gudačkog kvarteta “Amernet” (Amernet string quartet ,USA).

  Bio je član BGO orkestra ’’Dušan Skovran’’ , „Banjulčke filharmonije“, a trenutno je član „Vojvođanskog simfonijskog orkestra“ iz Novog Sada, kao i festivalskog orkestra „KotorArt“, čiji je bio vođa sekcije violončela, od 2014. do 2016. godine.

Povezane objave