KUD Spasovdanski vez upisuje nove članove – prva dva meseca igranja BESPLATNA

 KUD Spasovdanski vez upisuje nove članove – prva dva meseca igranja BESPLATNA

KUD „Spasovdanski vez“ iz Drenovca vrši upis novih članova u izvođački ansambl (15+ godina), pripremni ansambl (9-14 godina) i školicu folklora (6-8 godina).

Kao i svake jeseni, naše društvo i ove vrši upis novih članova i pripremu ekipe i programa za narednu umetničku sezonu i novi koncertni ciklus. Upis vršimo u sve tri sekcije a igrači će biti raspoređeni u zavisnosti od godina starosti kao i igračkog iskustva. Fokus nam je na proširenju igračkog kadra u prvom izvođačkom ansamblu dok sa druge strane upisom novih igrača u dečije ansamble ozbiljno shvatamo značaj budućnosti našeg ansambla i kadrova koji će narednih godina biti nosioci prvog ansambla.

kaže Aleksandar Mihajlović, predsednik KUD Spasovdanski vez.

Upis traje celog septembra a upisna (prva) proba za nove članove biće 7. oktobra od 20h u Domu kulture u Drenovcu. Prva dva meseca igranja za sve nove članove su besplatna.

Ono što nudimo svakom novom članu jeste najpre besplatno igranje dva meseca. Želja nam je da ljudi prevashodno pokušaju, bez ikakvih obaveza i da sebe „pronađu“ u našem ansamblu. Probe su organizovane 2-3 puta nedeljno u Domu kulture u Drenovcu u večernjim terminima. Naš dom kulture ima vrhunske uslove za rad a poseduje i klub za druženje i opuštanje svih naših igrača.Termini proba su često fleksibilni i prilagodljivi učenicima, studentima i zaposlenima. Sa igračima rade licencirani koreografi, rukovodioci i pedagozi sa dugogodišnjim iskustvom u radu u folkloru i sa decom. 

Naš kompletan fokus je na igračima i ekipi. Sve je podređeno svakodnevnom igračkom i scenskom napretku te zbog toga garantujemo igračko osposobljavanje svakog novog člana i izvođenje koreografija već nakon nekoliko proba. Ovo je veoma bitno jer na taj način vrlo brzo svakog pojedinca implementiramo u izvođačku ekipu.

ističe Mihajlović.

Spasovdanci pozivaju svakog ko je iole zainteresovan da im se prodruži i na taj način doživi velike koncerte širom Srbije i neverovatne inostrane turneje kao što su odlasci u Belorusiju, Tursku, Rumuniju, Italiju, Grčku. Predsednik društva najavljuje i neke velike novine i projekte:

Naše društvo sledeće godine proslavlja 10 godina rada i postojanja. Sledeća godina će biti festivalska i imaćemo mnogo koncertnih aktivnosti sa ciljem obeležavanja našeg jubileja. Ono što premijerno mogu da najavim jeste pokretanje mreže škola folklora i sekcija širom opštine Paraćin kao i okolnih opština. Smatramo da je pravo vreme da sistem našeg funkcionisanja proširimo i van Drenovca i na taj način integrišemo više dece koja trenutno imaju želju ali ne i mogućnost za kvalitetnim bavljenjem folklorom. U narednom periodu ćemo uraditi promociju po školama, selima i okolnim gradovima.“

kaže Aleksandar Mihajlović, predsednik KUD Spasovdanski vez.

Svako ko je zainteresovan da postane član Spasovdanskog veza sve neophodne informacije može dobiti na 065 217 08 10 ili putem društvenih mreža ovog KUD-a.

Povezane objave