Ministarka kulture Maja Gojković posetila Muzej staklarstva i Zavičajni muzej

 Ministarka kulture Maja Gojković posetila Muzej staklarstva i Zavičajni muzej

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković obišla je radove na Muzeju staklarstva čiju je izgradnju Ministarstvo kulture preko konkursa „Gradovi u fokusu“ podržalo sa 35,6 miliona dinara. Jedinstvena ustanova kulture koja će biti spoj kulture i industrijskog nasleđa, Muzej staklarstva, čuvaće bogato staklarsko nasleđe ovog grada i obogatiti kulturne sadržaje u Paraćinu kreiranjem uslova za nove izložbe, radionice i važne edukacije za decu – navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.
Nakon uspešne prve faze izgradnje Muzeja staklarstva koja je podrazumevala grube radove na spoljašnocti i unutrašnjosti objekta, kao i postavljanje ravne krovne konstrukcije, druga faza obuhvata spoljnju izolaciju objekta, fasadu i ugradnju stolarije.


Maja Gojković je tokom posete Paraćinu obišla i Zavičajni muzej, čije aktivnosti Ministarstvo kulture kontinuirano podržava. Pored obezbeđenih sredstava za obnovu Zavičajnog muzeja, Ministarstvo kulture je od 2021. godine izdvojilo 4,3 miliona dinara za arheološko nalazište srednjovekovni grad Petrus.

izvor: Ministarstvo kulture RS

fotografije: fb.com/Ministartvo kulture

Povezane objave