Mladenovac posle preokreta savladao paraćinske odbojkaše

 Mladenovac posle preokreta savladao paraćinske odbojkaše

Odbojkaši OK Borca poraženi su od ekipe Mladenovca u utakmici pred domaćom u okviru 2. kola Prve lige Srbije rezultatom 2:3 ( po setovima 25:21; 25:20; 20:25; 15:25; 8:15). Paraćinci su vodili 2:0 u setovima, međutim ekipa iz Mladenovca je vezala tri seta i potpunim preokretom došla do pobede. Ovako su meč videli igrači suprotstavljenih timova.

Večeras je ključ uspeha svakako bio naš mentalitet. jako loše smo započeli utakmicu sa dva izgubljena seta, i to dosta. Morali smo da se vratimo pre svega psihički, a onda je igra sama došla jer mislim da smo kvalitetna ekipa i da možemo da uradimo svašta ove godine.

kaže četrnaestogodišnji Pavle Njegovanović iz OK Mladenovac.

Imali smo šansu, igrali smo lepo početak i kad je trebalo da se prelomi utakmica, malo nam je zafalilo to iskustvo koje nemamo jer većinom igramo mi mlađi i onda nam fali tog iskustva. Nadamo se da će biti bolje. Sledeću utakmicu igramo protiv Kleka, imamo do sada pozitivan skor protiv njih i nadamo se prvoj pobedi u sezoni.

rekao je Nikola Cvetković iz OK Paraćin.

OK Borac na startu sezone vezao je dva poraza, najpre u gostima ekipi Smederevo Carina, a sada i protiv Mladenovca. Pomoćni trener tima iz Paraćina Marko Jovanović rekao je da se nije nadao da će njegov tim uzeti prva dva seta protiv iskusne ekipe kakva je Mladenovac.

Ona je sastavljena od veoma iskusnih igrača koji su prošli i neke sezone u Superligi. U prva dva seta su tražili svoju neku igru, mi smo tu uspeli da ih dobijemo tako što smo držali prijem i dobro servirali. Onda kad su oni počeli da igraju tu svoju igru, mi se nismo najbolje snašli i nismo imali spreman odgovor na njihov servis pre svega, nismo mogli da držimo prijem u terenu, bilo je dosta rasejanih prijema.

objašnjava Jovanović.

Prema rečima pomoćnog trenera, fokus OK Borca u ovoj sezoni biće opstanak u ligi koji je poprilično otežan odlukom Saveza da ove godine iz Prve lige ispadaju četiri ekipe.

Borba za opstanak će biti mnogo teža nego prošle sezone. Ova odluka je doneta dan pre početka lige i to je sve nas klubove van Beograda i Novog Sada pošteno iznenadila, jer je početkom jula bila usvojena odluka da ispadaju dve ekipe, a Pravilnikom je Partizanu 2 i Vojvodini bilo zabranjeno da učestvuju u rangu ispod. Međutim sada je to promenjeno, te ekipe su stvarno jake, imaju čak pravo i da 4 juniora i jednog mlađeg seniora da povlače iz Superlige, da igraju na dvojnu registraciju. Tako da ta priča je zaista za nas nešto nedostižno u ovom trenutku, ali trudićemo se, naravno, borićemo se.

ističe Marko Jovanović, pomoćni trener OK Borca.

Priliku za prvu pobedu u ligi Paraćinci će imati u narednom kolu kada gostuju ekipi Klek Srbijašume.

Povezane objave