Nakon dve godine pauze, predstojećeg vikenda čuvena ćuprijska Crevarijada

 Nakon dve godine pauze, predstojećeg vikenda čuvena ćuprijska Crevarijada

foto: TO Ćuprija

Manifestacija po kojoj su Ćupričani nadaleko poznati, Crevarijada, nakon dve godine pauze vraća se u Moravski park. Za ovogodišnju Crevarijadu koja će biti održana u nedelju sa početkom od 17h vlada je ogromno interesovanje o čemu govori broj prijavljenih ekipa, kažu organizatori:

Još pre par dana sav prostor za takmičarske ekipe je popunjen, ali smo prosto svima onima koji nam dolaze sa strane, ne samo iz Ćuprije i Pomoravlja, dali mogućnost da se te takmičarske ekipa naknadno prijave, tako da danas imao 40 prijavljenih ekipa.

ističe Jelena Petrović, direktorka Turističke organizacije opštine Ćuprija.
foto: TO Ćuprija

Ove godine biće nagrađene tri najbolje ekipe, ali biće dodeljene i nagrade za najmlađu ekipu, najbolje dekoristani tanjir, kao i najbolje uređen štand. U jednom kutku Moravskog parka biće organizovana i radionica za decu koja simbolično nosi naziv „Kad porastem biću crevar“, a na kojoj će uz pomoć edukatora, animatora i rekvizita biti prikazan proces prerade crevaca.

Lično i isped lokalne samouprave mi je baš drago što smo, eto ponovo na onom našem pravom putu po čemu je Ćuprija poznata, a to su crevca i Crevarijada. Nekako se baš radujem kao da je radimo prvi put, a evo već je trinaesti. Želeo bih da pozovem sve ljude, pre svega naše Ćupričane, da zajedno iznesemo našu manifestaciju po kojoj smo nadaleko poznato, a naravno i da pozovemo sve ljubitelje dobrog ukusa da budu u Ćupriji u nedelju 31. jula.

rekao je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija na konferenciji za medije održanoj u Moravskom parku.
foto: TO Ćuprija

Jedna od najpoznatijih gastronomskih manifestacija ovog kraja obuhvatiće i muzički program u kome će nastupati ćuprijska kulturno-umetnička društva kao i gosti iz Rumunije i Bugarske, nakon čega će od 21h koncert održati Željko Šašić.

Organizator Crevarijade je Turistička organizacija, a generalni pokrovitelj Opština Ćuprija.

Povezane objave