Jedinstvo i Borac pred nekoliko stotina gledalaca igrali ZA VUKOVU POBEDU

 Jedinstvo i Borac pred nekoliko stotina gledalaca igrali ZA VUKOVU POBEDU

Paraćinski fudbalski srpskoligaši – Jedinstvo i SFS Borac pred nekoliko stotina posetilaca na Gradskom stadionu odigrali su humanitarni meč a povod je bio prikupljanje novca za lečenje Vuka Vasića u inostranstvu. Meč je odigran u pravoj prijateljskoj atmosferi i bez obzira na to što je rezultatski pripao Borcu (1:2) pobedili su svi oni koji su se ovog popodneva našli na terenu i tribinama Gradskog stadiona.

Svoje utiske sa nama su podelili treneri i fudbaleri gradskih rivala:

Rezultat danas nije bio u prvom planu, i mi i Borac imamo teške utakmice (ovog vikenda) i bukvalno smo radili na pripremi tih utakmica. Mislim da su gledaoci zadovoljni prikazanom igrom i nadam se da je prikupljeno dovoljno sredstava za malog Vuka. Ima dosta akcija, eto danas utakmica, ima i neka svirka u kafiću, juče na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona bio je transparent – ceo grad je ustao, nadam se da će da se skupi dovoljno novca i da će Vuk da pobedi tu bolest.

rekao je Đorđe Zlatanović, trener FK Jedinstvo.

Ovaj meč je dosta drugačiji od ostalih. Drago nam je što je organizovan, da koliko-toliko i mi možemo da pomognemo detetu da izađe kao pobednik iz ove teške borbe. Odigrali smo jednu utakmicu korektnu, fer, baš prava prijateljska utakmica. Zajedno sa svojim kolegom sam se dogovorio da bude bez grubih startova, lepa igra za oko, za publiku koja je došla u velikom broju. Da se pokaže nešto fudbalski, a ne kao što je do sad možda bilo na utakmicama Borac-Jedinstvo gde su uvek bile velike tenzije. I mi smo kao klub organizovali akciju i svi smo, koliko je ko u mogućnosti, dali novac. Apelujem na sve građane, jer vidim da su svuda po gradu postavljene kutije da ubace koliko mogu jer kad bi svako dao po malo, to bi detetu bilo puno.

kaže Darko Miladinović, trener FK SFS Borca.

Fudbaleri koji su danas bili na terenu ističu da se ovaj meč umnogome razlikovao od uobičajenih i da je poseban osećaj igrati utakmicu koja ima za cilj pomoć mladoj osobi.

Osećaj je dobar jer smo se skupili za malog Vuka i znamo da to malo što dajemo za njega, njemu puno znači. Dosta je publike došlo, s obzirom da je sreda. Zahvalio bih se publici što je došla da skupimo novac za malog Vuka, siguran sam da će mu značiti.

kazao nam je Stefan Šalja, fudbaler FK Jedinstvo.

Teško je kada smo u situaciji da pomažemo detetu koje je bolesno, ali eto, bar nešto da učinimo da bi se on oporavio što je pre moguće. Želeo bih da pozovem sve ljude da pošalju bar ako mogu SMS 1332 na 3030 da bi mu što pre pomogli da se izleči i da pobedi u najtežoj bici u životu.

ističe Miloš Tadić, fudbaler FK SFS Borac.

Tokom vikenda biće organizovano mnoštvo kulturnih dešavanja na kojima će biti postavljene kutije za novčane donacije za lečenje Vuka Vasića. Donacija novčanih sredstava moguća je i preko fondacije Budi human.

Povezane objave