Obeležena 23. godišnjica od početka NATO bombardovanja

 Obeležena 23. godišnjica od početka NATO bombardovanja

foto: screenshot youtube Vesti Paraćin

Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Paraćin i Udruženje potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovala su danas obeležavanje Dana sećanja na početak NATO agresije, kod spomenika palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine. Pre 23 godine, 24. marta 1999. godine, 19 zemalja NATO alijanse započelo je akciju „Milosrdni anđeo“, koja je trajala 78 dana.

foto: screenshot youtube Vesti Paraćin

U ratu 1999. godine poginula su četvorica naših sugrađana – dva pripadnika vojske i dva pripadnika policije. Počast poginulima odata je minutom ćutanja i polaganjem venaca.

Mi moramo večno da poštujemo junaštvo i dela ovih ljudi koji su položili živote za našu otadžbinu. Što je više poštovanja, njihovim porodicama će biti lakše. Jer su njihovi sinovi dali najveću žrtvu koja može da bude za našu Srbiju.

rekao je Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin.
foto: screenshot youtube Vesti Paraćin

Saša Spasojević, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida podsetio je i na sve civilne žrtve koje je sa sobom donela NATO agresija.

Pored vojnih ciljeva, stradalo je dosta civilnih žrtava, a među njima su i četvorica naših sugrađana. Mi danas takođe polažemo vence i svim stradalim u ratovima počev od 17. avgusta 1990. godine na prostorima bivše SFRJ koji nemaju zajednički dan kada bi se sećali svih te smo iskoristili ovaj dan kako bi im odali dužno poštovanje.

rekao je Saša Spasojević, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida.

Povezane objave