Od danas pojačana kontrola brzine kretanja vozila

 Od danas pojačana kontrola brzine kretanja vozila

foto: pixabay.com

Od danas do 14. avgusta na putevima Srbije trajaće akcija kontrole saobraćaja, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Akcija će biti posebno usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Kako navode, akcija pojačane kontrole saobraćaja će biti u 30 država članica organizacije ROADPOL – mreže saobraćajnih policija Evrope.

Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Napominjemo i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

navodi se u obaveštenju MUP-a Srbije.

Iz MUP-a naglašavaju da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije. Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Povezane objave