Od trčanja polumaratona do povezivanja Paraćina sa svetom – Saša Petrović predstavio svoju knjigu „Patike na drumu – srce na nebu“

 Od trčanja polumaratona do povezivanja Paraćina sa svetom – Saša Petrović predstavio svoju knjigu „Patike na drumu – srce na nebu“

Paraćinci već dobro poznaju Sašu Petrovića, profesora fizičkog vaspitanja koji godinama unazad učešćem na polumaratonima širom zemlje i Evrope promoviše zdrave stilove života, ali grad iz kog dolazi. Sve svoje doživljaje Petrović je pretočio u svojevrsnu zbirku priča nazvanu „Patike na drumu – srce na nebu“. Svoju knjigu sinoć je predstavio sugrađanima okupljenim u sali OMŠ „Milenko Živković“.

Ovo je proizvod moje trodimenzionalne aktivnosti koju sam sprovodio prethodnih godina – trčanje polumaratona i moje aktivnosti na tim polumaratonima. Knjigu sam napisao na osnovu tri ideje: prva je prenošenje zdravih navika na mlade naraštaje, što je i najvažnije danas kad dominiraju moderne tehnologije. Uz to, naravno i promovisanje polumaratona kao sportske aktivnosti koji na našim prostorima i nije toliko promovisan. Na drugom mestu bila je promocija našeg grada, dakle gde god sam se takmičio i trčao trudio sam se da promovišem naš Paraćin. I na trećem mestu je konekcija našeg Paraćina sa gradovima i opštinama u inostranstvu – da li putem spajanja sa srpskim zajednicama, kao što je to bilo u Temišvaru ili Nici. Gde god sam mogao da ispromovišem svoj grad i da ga povežem sa drugim gradovima i opštinama, ja sam to uradio.

kaže Petrović.

U knjizi ima za svakog ponešto, te će mnogi moći da pronađu sebi omiljeni deo, a neke ispisane redove mogli smo čuti i na samoj promociji, i to od strane ljudi bliskih Petroviću, koji su imali prilike da knjigu već pročitaju.

Zbirka priča Saše Petrovića nosi naziv „Patike na drumu – srce na nebu“, a mi smo poželeli da saznamo šta autor ovim naslovom poručuje:

Poručujem da svi krenu u fizičke aktivnosti, da se bave sportom i iz toga će da dobiju samo benefite. Taj deo naziva „srce na nebu“ upravo upućuje na čisto srce, čiste misli i dobre i kvalitetne ljude koji će jednog dana preuzeti odgovornost da lepo i kvalitetno vode našu zemlju.

istakao je Petrović.

Njegovu knjigu moguće je naručiti kontaktom sa samim autorom, putem društvenih mreža na kojima je aktivan. Izdavač knjige je Narodna biblioteka „Vićentije Rakić“ Paraćin.


Povezane objave