Održana svečana sednica Skupštine opštine, dodeljene nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima

 Održana svečana sednica Skupštine opštine, dodeljene nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima

foto: Bojan Petrović Bokac

Svečanom sednicom Skupštine opštine u sali Pozorišta obeležen je 27. septembar, Dan opštine Paraćin. Sednicu je otvorila predsednica SO Paraćin Slavica Jovanović koja je u svom govoru istakla posvećenost Opštine mladima koje, kako kaže, treba podržati u školovanju ali zadržati u Paraćinu.

foto: Bojan Petrović Bokac

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević osvrnuo se na do sada učinjeno u ovoj, ali i prethodnoj godini. Prema Milićevićevim rečima, Paraćin je postao jedno veliko gradilište, a rezultati se, kako kaže, vide na svakom koraku:

Radilo se mnogo na asfaltiranju ulica, na rehabilitaciji putnih pravaca, na nasipanju poljoprivrednih puteva. Radili smo na sanaciji i rekonstrukciji mnogih mesnih zajednica i u selu i u gradu. Podaci jasno pokazuju da je više puteva asfaltirano u 2021. i 2022. godini nego u periodu od 2015-2020. godine. Naravno, nije ovo došlo samo od sebe. Iskreno bih se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću jer sve ovo ne bi bilo moguće da nas nije saslušao, pružio prekopotrebnu podršku.

rekao je u svom obraćanju Vladimir Milićević.

Svečanoj sednici prisustvovali su i Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, zatim narodni poslanici Nevena Đurić, Ninoslav Erić, Darko Jovanović, Dalibor Šćekić, kao predsednici okolnih opština i predstavnici Vojske Srbije.

foto: Bojan Petrović Bokac

Ovom prilikom uručene su ovogodišnje Septembarske nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, udruženjima i ustanovama. Zlatnu plaketu dobila je paraćinska RTV Kanal M, Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara opštine Paraćin, sportisti Luka Ilić i Anja Popović, kao i Dragan Stojinović načelnik Policijske stanice u Paraćinu.

Jedina paraćinska televizija baš ovog dana proslavlja četvrt veka postojanja i svedok je svih važnih događaja u opštini Paraćin u prethodne dve i po decenije.

Jako sam ponosan na sve ovo. 25 godina, četvrt veka funkcionisanja u ovakvom sistemu uopšte nije malo niti lako. Zahvalio bih se svim zaposlenima – onima koji su osnovali ovu televiziju 1997. pa sve do danas. Svi oni su dobitnici ove nagrade. Kanal M u svojoj arhivi ima na hiljade minuta koji svedoče o tome kako se razvijao Paraćin. Zaista, arhiva koju imamo je zaista nešto neprocenjivo, ponosan sam na sve ljude koji rade u televiziji.

istakao je Dejan Stojanović, direktor RTV Kanal M.

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara opštine Paraćin unazad 15 godina takmiči se na Republičkim sportskim igrama i sve do ove godine zlatna medalja im je izmicala iz ruku. Ove godine u jakoj konkurenciji Paraćinci su postali prvaci Republičkih sportskih igara, kao i dobitnici zlatne plakete koju dodeljuje Opština.

Srećan sam i ponosan. Dobili smo nagradu kao udruženje, ali i naš kapiten koji je dvostruki olimpijski pobednik i svetski prvak u bacanju koplja čiji rezultat još uvek nije oboren.

rekao je Dimitrije Blagojević, predsednik Udruženja.

Srebrna plaketa pripala je STK SFS Borac, zatim Srećku Zdravkoviću, profesoru likovne kulture i AK Naša krila, dok je bronzanu dobilo Udruženje učitelja opštine Paraćin i Gimnastički klub Paraćin. Među onima koji su dobili pohvale je i profesor fizičke kulture Saša Petrović koji učestvuje na brojnim uličnim trkama i polumaratonima i promoviše zdrave stilove života:

U planu je izdavanje moje knjige u koju bi ušle sve trke i polumaratoni gde sam učestvovao i reprezentovao svoju opštinu. To bi sve ostalo mladima u našoj opštini. Da se sve one zdrave navike i pozitivne vrednosti prenesu na mlade naraštaje koji dolaze. Svuda gde sam trčao promovisane su vrednosti kao što su: upornost, pristojnost, doslednost i verujem da graani naše opštine u narednom periodu ukoliko budu potrudili da moćemo da budemo jaki, stabilni i da idemo napred.

kaže Petrović.
foto: Bojan Petrović Bokac

U svečanom programu su učestvovali Crkveni hor Sveti Georgije, Dečiji hor Dar i KUD Spasovdanski vez iz Drenovca.

Povezane objave