Paraćinci pobedom nad Mileševcem korak bliže opstanku u ligi

 Paraćinci pobedom nad Mileševcem korak bliže opstanku u ligi

KK Paraćin pobedio je ekipu KK Mileševac iz Prijepolja rezultatom 88:63 u plejaut fazi Prve regionalne lige Zapad. Meč je odigran u paraćinskoj Hali sportova, a ovom pobedom Paraćinci su se izjednačili po broju pobeda (6) sa svojim današnjim protivnicima.

Mileševac je u Paraćin došao oslabljen, a Paraćinci su znali to da materijalizuju. Rezultat po četvrtinama izgledao je ovako: 21:15; 20:16; 29:19; 18:13). Trener domaćeg tima Ivan Simić ipak nije zadovoljan igrom svojih izabranika.

Zadovoljan sam samo pobedom, iskreno.Dobili smo sa velikom razlikom, međutim način kako smo ušli u utakmicu neozbiljno zato što su oni došli oslabljeni – to ne sme da se događa. Ne sme da se događa jednom timu koji pretenduje da bude ozbiljan tim, da igra ozbiljno i da radi ozbiljno. Mi smo ove nedelje radili dosta dobro na treningu, međutim kada smo videli njihov sastav, igraći su se opustili i ja lično to ne dozvoljavam i toga više ne sme da bude. U drugo poluvreme smo ušli dosta ozbiljnije, odbrana je delovala dosta bolje. Moram da kažem malo nas je poremetila njhova zona, međutim ja nisam želeo igračima da dajem posebne ofanzivne setove, već sam želeo da oni sami vide gde je najbolje da napadaju.

kaže Simić.

A evo šta o kritikama na račun ekipe kaže igrač Nikola Vasić:

Slažem se u potpunosti sa trenerom. Radimo odlično otkad je on došao, bez nekog razloga smo ušli bez koncentracije i sa nekom ne-željom u ovu utakmicu. Mislim da to ne bi smelo i ne bi trebalo da se ponovi, ove dve utakmice su nam presudne, poslednju utakmicu igramo ovde protiv Studenta koju smo tamo dobili i moramo da opravdamo to.

kaže Vasić.

Pred Paraćincima su još dve utakmice – najpre idu u Kraljevo gde će snage odmeriti sa Slogom Elite, a zatim u poslednjem kolu dočekuju ekipu Studenta iz Bajine Bašte.

Odlično smo igrali, odlično smo radili, međutim još dve utakmice su pred nama. I te dve utakmice moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo. Ovo je velika pobeda za nas, jednom nogom smo čak i izborili opstanak, ali do kraja mora da se odigra ozbiljno i ova utakmica da se više nikada ne ponovi. Zahvalio bih se publici što je došla u ovolikom broju da nas bodri. Ja stojim iza toga i kažem ovaj tim nije zaslužio da igra plejaut nego plejof i grad Paraćin zaslužuje mnogo više nego Srpsku ligu.

ističe trener Ivan Vasić.

Povezane objave