Pobeda paraćinskih košarkašica protiv Javora iz Ivanjice (74:60)

 Pobeda paraćinskih košarkašica protiv Javora iz Ivanjice (74:60)

Košarkašice OKK Paraćina u pobedničkom stilu nastavljaju pohod ka Drugoj ženskoj ligi Srbije u kojoj će naredne godine zaigrati ukoliko ostvare najbolji rezultat u plejof-u Druge ženske regionalne lige. Večeras je u Hali sportova savladana ekipa Javora iz Ivanjice, rezultatom 74:60 (15:12; 14:10; 23:17; 22:21).

Treća četvrtina bila je ključna da se domaćin „odlepi“ i ostvari značajnu rezultatsku prednost.

U početku jesmo ušle dosta nervozno, jer ovo je ono što odlučuje naš prolazak dalje, ali u drugom poluvremenu smo se malo sabrale, što bi se reklo. Mislim da je odbrana bila presudna u 3/4 kada smo malo digle tempo, a tad nas je i šut krenuo, tako da mislim da je to značilo dosta za ovu pobedu.

kaže kapiten paraćinske ekipe Jovana Radovanović.

Dušan Jovanović, trener OKK Paraćin, smatra da je nešto slabije odigrano prvo poluvreme rezultat mladosti i neiskustva domaće ekipe čiji je prosek godina 19. Naspram sebe, Paraćinke su imale dosta „stariju“ i iskusniju ekipu:

Bili smo dosta stegnuti u prvom poluvremenu, imali smo 3 poena prednosti u prvoj i 4 poena u drugoj – 7 poena više na poluvremenu. Gradili smo prednost iz četvrtine u četvrtinu. generalno, dobro drugo poluvreme za nas gde smo odigrali čvršće i agresivnije mnogo u odbrani, sa većom energijom i gde smo uspeli sa pristojnom razlikom da pobedimo.

rekao je Jovanović, trener OKK Paraćin.

Paraćinke su trenutno prve sa skorom od 3:0, a sve ostale ekipe koje se takmiče u plejof-u imaju skor od 1 pobede i dva poraza. Na kraju, samo prvoplasirana ekipa odlazi u viši rang takmičenja. Trener gostujuće ekipe smatra da su upravo današnje rivalke najveći favoriti za prolaz.

Domaćin je zasluženo pobedio, mi smo danas promašili rekordan broj slobodnih bacanja. Posle nas je poremetila povreda našeg centra polovinom 1/4. Očigledno je da je ekipa Paraćina bila spremnija od naše ekipe. Možda nas je i dug put omeo, putovali smo nekih 4-5 sati. Po meni su favoriti za prelaz u viši rang Javor i Paraćin.

rekao je Sreten Stanković, trener KK Javor Ivanjica.

Košarkašice OKK Paraćina u regularnom delu sezone bile su neporažene, sa skorom od 14 pobeda. Jedina utakmica koje Paraćinke nisu dobile je utakmica odigrana van konkurencije, protiv ekipe Radničkog iz Kragujevca, a koja rezultatski nije imala značaj.

Povezane objave