PRE 115 GODINA PROIZVEDENA PRVA SERIJA PARAĆINSKOG STAKLA – u to ime Zavičajni muzej pokreće kampanju „Tvoja nostalgija od stakla“

 PRE 115 GODINA PROIZVEDENA PRVA SERIJA PARAĆINSKOG STAKLA – u to ime Zavičajni muzej pokreće kampanju „Tvoja nostalgija od stakla“

Povodom lansiranja platforme Kreativno staklo Srbije  [ Creative Glass Serbia ] posvećene paraćinskom staklu, Zavičajni muzej u Paraćinu i Institut za kreativno preduzetništvo pokrenuli su kampanju Tvoja nostalgija od stakla gde svako ko oseća nostalgiju ili voli paraćinsko staklo, može da postane deo digitalnog muzeja o paraćinskom staklu. Kampanja će trajati narednih mesec dana, a počinje baš danas, simbolično 24. jula, odnosno na dan kada je pre 115 godina proizvedena prva serija parćinskog stakla, tačnije 1908. godine. 

Na instagram-u, facebook-u ili likedin-u možete podeliti svoj najdraži predmet od stakla, svoju fotografiju ili fotografiju svojih rođaka, prijatelja, poznanika koji su radili u paraćinskoj staklari, lepe momente, druženja, proslave… sa paraćinskim staklom, fotografiju fabrike koju volite i seća vas na lepa prošla vremena – kažu iz Muzeja:

Kako bismo sačuvali na pravi način sećanja koja sa nama delite, uz fotografiju napišite nešto što znate o njoj, godinu ili period kada je nastala, ko je na njoj ili zašto vam je draga. Ako je u pitanju predmet, napišite kada ste ga dobili ili kupili, koji događaj je bio u pitanju, zašto vam je drag, jeste li ga vi napravili ili neko vama drag… Napišite bilo koje nostalgično osećanje koje u vama budi paraćinsko staklo koje čuvate.

dodaju iz Zavičajnog muzeja Paraćin.

Prilikom objavljivanja fotografije potrebno je dodati haštag #paracinskostaklo, a profil treba da vam je javan. 

Ukoliko je post na facebook-u potrebno je označiti profil @zavicajni muzej paracin ili @institut za kreativno preduzetnistvo i inovacije i da objava bude javna.

Ukoliko nemate profil na društvenim mrežama, ili ne želite da vaše objave i profili budu javni, svoju fotografiju sa propratnim tekstom možete poslati na office@creativeglassserbia.com Učešćem u kampanji i slanjem materijala saglasni ste sa njihovim deljenjem i pohranjivanjem na platformi www.creativeglassserbia.com

Inicijativa Creative Glass Serbia pokrenuta je 2020. godine i posvećena je povezivanju kreativnih industrija, kulturnog nasleđa i privrede. Njen smisao je da napravi most između kulturnog nasleđa i kreativnog preduzetništva, podstakne revitalizaciju staklarstva i buđenje kreativnosti inspirisane staklarskom tradicijom. Inicijativu su pokrenuli Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije i Zavičajni muzej Paraćin. Inijcativu je podržao Međunarodni komitet za staklo, kao deo zvanične proslave Međunarodne godine stakla i zvanični je partner programa Evropske komisije New European Bauhaus.

Povezane objave