TOP 3 TEHNIKE ZA FARBANJE USKRŠNJIH JAJA

 TOP 3 TEHNIKE ZA FARBANJE USKRŠNJIH JAJA

foto: pixabay.com

Nezaobilazan i za mnoge najinteresantniji deo obeležavanja Uskršnjih praznika jeste farbanje jaja. Tradicija farbanja jaja veoma je stara jer su jaja od davnina bila simbol rađanja i pobede nad smrću – kada se ljuska slomi, iz jajeta izlazi novi život.

Domaćice obično Uskršnja jaja farbaju na Veliki petak, a evo nekoliko tehnika koje su poslednjih godina veoma popularne:

Mermerna jaja

Uz pomoć lukovine i hibiskusa moguće je dobiti prelepa jaja sa mermernim izgledom koja uvek privuku pažnju na Uskršnjoj trpezi.

Pastelna jaja

Pastelne boje hit su svakog proleća, te je farbanje jaja u svetlim, nežnim nijansama veoma popularna tehnika,a ovako ofarbana jaja odlično se uklapaju uz svaku Uskršnju dekoraciju:

Svetlucava jaja u vinu i šećeru

Kako biste dobili očaravajući svetlucavi efekat na Uskršnjim jajima, potrebno je da u 500ml vina dodate 100g šećera, a ostatak postupka pratite u videu:

Za koju god se tehniku odlučili – najveća je briga da jaja prilikom kuvanja ne ispucaju. Kako se to ne bi desilo, domaćice koriste trik – so i sirće pomažu da jaja ne popucaju, a mera je pola kašike soli na litar vode. Da biste bili potpuno sigurni da ste izbegli neželjeno pucanje, dodajte i pola kašičice sirćeta!

Povezane objave