TURNEJA FILMOVA SLOBODNE ZONE OD PONEDELJKA U PARAĆINU

 TURNEJA FILMOVA SLOBODNE ZONE OD PONEDELJKA U PARAĆINU

foto ilustracija: screenshot slobodnazona.rs

Paraćinci će od ponedeljka 5. juna do petka 9. juna imati priliku da u bioskopskoj sali paraćinskog RISC-a pogledaju 5 filmova Slobodne zone. Prvi na repertoaru, u ponedeljak od 19h biće pobednik Kanskog festivala i osvajač četiri evropska Oskara – film Trougao tuge švedskog autora Rubena Estlunda.

Na turneji će biti prikazani i neki od pobednika 18. festivala Slobodna zona, među njima i najbolji angažovani film međunarodne selekcije koji dolazi iz Bolivije – Utama – utorak 19h.

Za sredu u 19h planirano je prikazivanje filma francuskog reditelja Erika Gravela – Prekovremeni rad.

Četvrtak od 19h biće rezervisan za mađarsko filmsko ostvarenje koje nosi naziv Nežno.

Za sam kraj filmske nedelje u Paraćinu planiran je film Časna sestra fudbalski trener, španskog reditelja Roberta Buesa.

Više o samim filmovima moguće je naći na sajtu festivala slobodnazona.rs.

Publika će sve filmove moći da pogleda potpuno besplatno, a ulaz je slobodan do popune mesta. Podela karata neće biti. Turneju filmova Slobodne Zone u saradnji organizuju Kulturni centar Paraćin i Regionalni inovacioni strtap centar Paraćin.

Filmski festival Slobodna zona koji je proteklog novembra održan 18. put u Beogradu, Novom Sadu i Nišu otvara prostor za debate, promociju, preispitivanje i razumeva ljudskih prava, društvenih pojava i problema u svetu i regionu. Od 2005. godine kada je osnovan, filmski festival Slobodna zona ohrabruje publiku da preispita svoje vrednosti, predrasude i podelu odgovornosti u socijalnom i kulturnom kontekstu u kojem živi.

Povezane objave