Učenici viole ćuprijske Škole za muzičke talente pred paraćinskom publikom

 Učenici viole ćuprijske Škole za muzičke talente pred paraćinskom publikom

Luka Radojković, Marija Božić, Maksim Radivojević, Natalija Urošević, Ljubica Bićanin i Elena Bogdanović – učenici ćuprijske Škole za muzičke talente predstavili su se večeras publici u paraćinskom Kulturnom centru izvođenjem raznovrsnog muzičkog programa. Svi pripadaju klasi profesora Miloša Simića, i prema rečima mentora, već imaju iskustva sa javnim nastupima, ali i brojne nagrade.

Povod ovog koncerta je međunarodno takmičenje koje se u Nišu održava 16. i 17. aprila i ovo je ono što mi nazivamo „prosviravanje pred publikom“. Većina ovih učenika ima čak i višegodišnje iskustvo u javnim nastupima. Imaju i razne nagrade iza sebe – Luka Radojković je recimo laureat Republičkog takmičenja prošle godine, dobio je nagradu na međunrodnom takmičenju u Nišu, maltene gde god ode osvoji prvo mesto. Takođe i učenica Marija Božić. Jako perspektivna ekipa.

rekao je prof. Miloš Simić.
foto: N.J.
foto: N.J.

Paraćinci su imali prilike da uživaju u programu koji je bio spoj klasičnog i modernog, a talentovani učenici su izvodili dela Baha, Hendla, Šumana, Martinua, Čajkovskog i mnogih drugih. Na klaviru su ih pratili prof. Jovana Nikolić i prof. Uki Ovaskainen.

foto: N.J.

Večerašnji repertoar šestoro učenika viole Škole za muzičke talente izvešće za desetak dana u Nišu, na međunarodnom takmičenju gudača.

Povezane objave