UG „Pridruži se“ prikuplja uslove Zavoda za zaštitu prirode za izradu planske dokumentacije na prostoru opštine Paraćin

 UG „Pridruži se“ prikuplja uslove Zavoda za zaštitu prirode za izradu planske dokumentacije na prostoru opštine Paraćin

foto: Pridruži se

Udruženje građana Pridruži se objavilo je na društvenim mrežama do sada pribavljene uslove Zavoda za zaštitu prirode za izradu planske i druge tehničke dokumentacije na prostoru Opštine Paraćin.

Kako iz udruženja kažu, nije reč o kompletnoj dokumentaciji za sve planske dokumente, već pre svega za one koji se odnose na dokumentaciju u oblastima koje mogu biti interesantne za oblast zaštite prirode. Cilj ove aktivnosti je, kako navode u objavi, da se građanima učini dostupnim što više dokumenata koji se odnose na oblast zaštite prirode, kako bi se u narednom periodu povela javna rasprava o nacrtu dokumenta kojim bi bile obuhvaćene one zone opštine koje bi po mišljenju građana i stručne javnosti trebalo predvideti za zaštitu donošenjem odgovarajućih planskih dokumenata u budućnosti.

Prikupljena dokumentacija nalazi se na ovom linku.

Ove aktivnosti deo su projekta „Zaštitimo prirodu Paraćina“ koji paraćinsko udruženje građana realizuje u saradnji sa sprovodicima programa „Zeleni inkubator“ – Beogradskom otvorenom školom, Mladim istraživačima Srbije, Inženjerima za zaštitu životne sredine. Realizaciju projekta finansira Evropska unija, a sufinansira Fondacija Fridrih Ebert.

Povezane objave