UPIS U SREDNJU MEDICINSKU I IT GIMNAZIJU DO KRAJA AVGUSTA!

 UPIS U SREDNJU MEDICINSKU I IT GIMNAZIJU DO KRAJA AVGUSTA!

Kako da obezbedite detetu bolju budućnost, pitanje je koje muči mnoge roditelje. Posebno u današnje vreme, kada imaju toliko prilika, treba pronaći onu koja će detetu zaista osigurati bolju budućnost. 

Za nekoga je to nekretnina u vlasništvu, za nekoga zanat koji će „imati u rukama“ i od koga će moći da se izdržava, a za nekoga je školovanje. I zapravo svako ima pravo, mada je neosporno da je samo znanje nešto što mu niko nikada ne može oduzeti.

Upravo zato treba detetu omogućiti da se školuje za neko od izuzetno perspektivnih zanimanja. A sve njih u ponudi ima Srednja medicinska i IT gimnazija, koja se osim u Kragujevcu, nalazi i u Beogradu i Jagodini, ali i u drugim gradovima.

Logično je pitanje i zašto baš ta srednja škola, kada ih ima toliko u ponudi?

Odgovor se sam nameće, mada pre toga treba biti upoznat sa karakteristikama ove škole i načinom na koji funkcioniše. Da biste bolje razumeli zašto je baš Srednja medicinska i IT gimnazija odlična opcija za vaše dete, trebalo bi da imate najpre na umu da se radi o privatnoj srednjoj školi, koja je zvanično akreditovana od strane nadležnog Ministarstva. A to u praksi znači da će učenik koji završi smer medicinska sestra – tehničar ili elektrotehničar informacionih tehnologija, koji su ujedno i najpopularniji i trenutno najperspektivniji, moći da ili nastavi svoje školovanje ili da se zaposli u konkretnoj struci. Zapravo će po završetku četvorogodišnjeg školovanja steći diplomu za odabrano zanimanje III ili IV stepena, koja je sa aspekta zakona potpuno validna i kao takva, u istom rangu kao i diploma bilo koje druge državne srednje škole u našoj zemlji.

Ukoliko učenik po završetku školovanja u okviru izabranog obrazovnog profila želi odmah da se u konkretnoj struci zaposli, može priložiti stečenu diplomu kao dokaz o kvalifikacijama. Isto tako, tu diplomu treba da priloži uz ostalu dokumentaciju i ako odluči da školovanje nastavi. U slučaju da želi da se prijavi na tržište rada, neophodno je da u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje otvori radni dosije i tom prilikom da od nadležnih u toj službi zahteva i zvaničan upis diplome za zanimanje elektrotehničar informacionih tehnologija ili medicinska sestra – tehničar, odnosno za bilo koji drugi smer, za koji je odlučio da se školuje. 

Dodatna prednost koju nudi ova škola odnosi se i na organizaciju praktične nastave, koja je predviđena prema programu konkretnog obrazovnog profila. U tom smislu Srednja medicinska i IT gimnazija izuzetno pažljivo bira poslovne partnere, koji su dokazano dobri u svom poslu, a sa kojima ostvaruje praktičan deo predviđen nastavni programom za izabrani obrazovni profil.

Da ne zaboravimo da pomenemo i cene školovanja, budući da je to često jedan od razloga zbog kojih se mnogi roditelji ni ne usuđuju da razmišljaju o ideji da njihovo dete upiše neku od privatnih srednjih škola. I tu je Srednja medicinska i IT gimnazija otišla korak dalje, te cene maksimalno prilagodila platežnoj moći građana naše zemlje. Takođe, roditelji dece, odnosno njihovi zakonski staratelji imaju pravo da odaberu i opciju plaćanja na mesečne rate. 

Sve informacije o uslovima plaćanja i eventualnim benefitima su na raspolaganju zainteresovanima u prostorijama ove škole u Jagodini, Kragujevcu i Beogradu. Do 31. avgusta 2022. godine traje upis! Ne propustite da na vreme prijavite svoje dete i pružite mu priliku da stekne znanje za svoju sigurnu budućnost!

Donesite pravu odluku!

Za više informacija nas možete kontaktirati na broj telefona 069 30 90 585 ili posetiti svakog

radnog dana od 8 do 21č i subotom od 9 do 14č.

Nalazimo se u novom prostoru, na adresi Trepčaninova 1, u Jagodini.

https://itgimnazija.edu.rs/lokacije/jagodina

Povezane objave