Vaterpolisti Paraćina nanizali treću pobedu u sezoni

 Vaterpolisti Paraćina nanizali treću pobedu u sezoni

VK Paraćin sa ubedljivih 20:10 pobedio je vaterpoliste Kraljeva u 4. kolu Druge lige Srbije grupe Jug. Paraćinci su vodili tokom čitavog meča i na kraju zasluženo slavili.

Ubedljiva pobeda, iskreno nismo očekivali ovoliku pobedu. Jesmo ih pobedili i tamo, međutim, mislim da je njihova jučerašnja utakmica presudila ovu današnju jer su igrali protiv Požarevca, bila je teška utakmica tako da su im igrači bili umorni. Mi smo juče imali utakmicu koja je malo jača od treninga – neću da omalovažavam nikoga, ali ipak je ekipa Goča podmlađena dosta, tako da je bila laganija utakmica.

kaže trener VK Paraćin Nenad Kostić

Ovom pobedom – trećom u 4 kola Paraćinci su se pozicionirali na deobi 1. mesta sa ekipom Požarevca. U naredna dva meča paraćinske vaterpoliste očekuju gostovanje u Vrnjačkoj Banji protiv Goča i meč u Paraćinu protiv ekipe Požarevca.

Paraćinci se dve godine zbog koronavirusa nisu takmičili u Drugoj ligi Srbije, a prema rečima trenera, situacija sa koronavirusom poprilično se odrazila na paraćinski Vaterpolo klub.

Dosta dece je u međuvremenu prestalo da se bavi vaterpolom, dosta dece je napustilo Paraćin sa porodicama, ili otišlo u srednje škole u druge gradove. Ne znam kako je u drugim sportovima, a li na vaterpolo je sve to ostavilo traga. Dobro je da smo napravili dobru saradnju sa ekipomm Radničkog iz Kragujevca i ekipom VK Beograd gde smo napravili taj dogovor da sa jačim ekipama angažujemo malo više igrača. Šta to znači – da pola ekipe bude iz Paraćina a pola sa strane. A juče na primer, protiv ekipe Goča koja je slabija je bilo 8 naših igrača i 6 stranaca. Na taj način će i naši momci imati od koga šta da vide i nauče.

ističe Kostić.

Naredne subote 6. avgusta VK Paraćin boriće se sa ekipom Poćarevca za prvo mesto u grupi. Meč na Bazenu Prestiž počinje u 19h.

Povezane objave