Vojislav Mihailović: Da bismo uspostavili pravnu državu, moramo da smenimo ovaj nakaradni režim

 Vojislav Mihailović: Da bismo uspostavili pravnu državu, moramo da smenimo ovaj nakaradni režim

Večeras je u paraćinskom Pozorištu održana predizborna konvencija koalicije NADA – POKS i Novi DSS. Konvenciji je prisustvovao predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Vojislav Mihailović, kao i potpredsednik Dušan Radosavljević, zamenik predsednika Ljubinko Đurković, potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić, mnogi odbornici u skupštinama širom Srbije.

Pre samog početka konvencije, predsednik POKS-a Vojislav Mihailović odgovarajući na pitanja za naš portal rekao je da veruje u koaliciju NADA (Nacionalno demokratska alternativa) koja postoji već skoro tri godine. Mihailović je pohvalio organizaciju paraćinskog odbora POKS-a i rekao da mu je čast da večeras bude u Paraćinu.

Jedan od glavnih razloga što sam danas došao ovde i pored svih obaveza je što POKS, naravno kao deo koalicije NADA, ima jedan od najjačih odbora u Paraćinu. Dužnost mi je da ih uvažim i zaista ovde je atmosfera dobra, tako da, osnovano, očekujemo i dobre rezultate.

kaže MIhailović.

On takođe ističe da je primarni cilj promeniti ovu vlast, kako bi ostali ciljevi i programi uopšte bili mogući:

To je prvi cilj, mislimo da je to logika i tu smo upravo imali problem sa nekim desnim strankama kada je bilo pokušaja ujedinjenja. Jer, da bi došli do glavnog cilja – menjanja sistema, oslobađanja medija, uspostavljanja jedne pravne države, mi moramo ovaj nakaradni režim da smenimo. Sigurno da ne možemo sami, ta priča nekih drugih desnih stranaka, a ne možemo ni sa levima jer oni se dijametralno razlikuju kad je u pitanju republika, a problem je jer oni bi priznali otcepljenje Kosova, uveli sankcije Rusiji… Ali postoji mogućnost obrazovanja tehničke Vlade, to je viđeno u svetu, i da se oroče na godinu dana i da tako kažem da se neki problemi zamrznu, da se pripreme neki slobodni izbori, promena izbornog zakona, oslobađanje medija, kako bi neki naredni izbori bili ravnopravni. A onda – kako se narod odluči, a mi smo uvereni da bi onda i u većem broju glasali za našu koaliciju NADA.

kaže Mihailović.

Predizborna kampanja je u jeku – koliko je fer i korektna ovoga puta?

Kampanja uopšte nije fer, pravo da vam kažem, deluje kao da je malo tiša i malo sporija nego što je nekada bila, u stvari i to je ova vlast nametnula jer oni imaju ogromnu prednost nacionalnih frekvencija i televizija, pa kampanju perfidno sprovode i ljudima se uvlače u dnevne sobe, a mi šetamo Srbijom, a još ako nas onemogućavaju kao što je bilo slučajeva…A ako uzmete u obzir i da novac imaju jedno hiljadu puta više nego mi, onda to izgleda kako izgleda. Tu smo, trkamo se, ono što je na našoj strani to je jedna istina, jedna iskrenost, jedan entuzijazam.

kaže Vojislav Mihailović.

Potpredsednik Pokreta, pukovnik Ljubinko Đurković rekao je za lokalni.rs istakao je da je cilj ove koalicije da se uvede normalnost u politiku.

Normalnost u odnose među ljudima, normalnost u vršenju funkcija izabranih i izvršnih činioca vlasti i normalnost da se prevaziđu poteškoće koje su nastale u dosadašnjem toku vršenja vlasti vlastodržaca. Kad kažem poteškoće, pre svega mislim na korupciju, javašluk, nesposobnost u institucijama. Sada je trenutak da se to promeni.

kaže Đurković.

Na konvenciji su, osim predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije govorili i potpredsednik Dušan Radosavljević, potpredsednik Novog DSS-a Predrag Marsenić, predsednik OO POKS Paraćin Nemanja Radomirović i članica odbora Slađana Drobnjaković.

Lista koalicije NADA za Srbiju dr Miloš Jovanović – Novi DSS – Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislav Mihailović na parlamentarnim izborima nalazi se pod rednim brojem 5, a na lokalnim izborima pod rednim brojem 3.

Povezane objave