Zlatanović napustio Jedinstvo; zeleno-beli bez šefa struke

 Zlatanović napustio Jedinstvo; zeleno-beli bez šefa struke

foto: Jovica Jovanović

FK Jedinstvo trenutno je bez šefa struke, s obzirom na to da je Đorđe Zlatanović, dosadašnji trener zeleno-belih podneo ostavku. Zlatanović je Jedinstvo vodio od 6. kola prethodne sezone, a razlozi za odlazak su, kako kaže, lične prirode.

Ostavku sam podneo iz ličnih razloga, zato što mi je potreban odmor. Mislim da sam ispunio ciljeve koje je klub zacrtao prošle sezone, mislim da je vreme da neko drugi preuzme tu ulogu i da nastavi gde smo započeli prošle polusezone. Ja se okrećem nekim svojim privatnim stvarima i nekim novim izazovima u karijeri.

objašnjava Zlatanović.

Zlatanović je na klupi zeleno-belih zamenio Leskovčanina Milana Đorđevića koji se u Jedinstvu zadržao svega dve nedelje. Prethodnu sezonu u kojoj je paraćinski srpskoligaš tek u poslednjim kolima izborio opstanak u ovom rangu takmičenja doskorašnji strateg Jedinstva okarakterisao je kao veoma turbulentnu:

Iza nas je vrlo turbulentna sezona – dve različite polusezone. Ja sam preuzeo klub u šestom kolu, pre toga smo imali promenu dva trenera. Klub je u tom trenutku imao sasvim solidnu ekipu s kojom je polusezonu završio na šestom mestu. Imali smo jednu iskusnu ekipu, međutim na polusezoni dosta tih starijih igrača je otišlo. Klub se okrenuo nekim mlađim igračima sa prevashodnim ciljem da se ostane u ligi i da se promovišu upravo ti mlađi igrači. Nažalost, povrede koje su nas zadesile onemogućile su tako nešto, tako da su, shodno tome, i rezultati bili promenljivi. U prvom delu druge polusezone imali smo sasvim korektne rezultate, neke pobede kojima se mnogi nisu nadali, a isto tako i poraze kojima se mnogi nisu nadali. Međutim, u drugom delu smo vezali par poraza zaredom, pa je obezbeđen opstanak tek u 10. kolu.

objašnjava Zlatanović.
foto: Jovica Jovanović

Uprkos brojnim problemima u funkcionisanju kluba koji su bili prevashodno finansijske prirode, Zlatanović ističe da je zadovoljan atmosferom među igračima i činjenicom da su u teškim okolnostima izborili opstanak u Srpskoj ligi Istok. A kako sada već bivši šef struke vidi Jedinstvo u narednom periodu?

Što se tiče same svlačionice, atmosfera je bila korektna. Naravno, u zavisnosti i od rezultata i od nekih spoljnih stvari koje su se dešavale oko kluba, i atmosfera je varirala. Ali generalno, ja sam bio zadovoljan atmosferom i u svlačionici i kako je to funkcionisalo. Kako vidim Jedinstvo u narednom periodu? Pa stvarno ne znam iskreno… Uprava kluba je imala sastanak sa igračima, ja tom sastanku nisam prisustvovao, tako da stvarno ne znam budućnost kluba. Ja sam ostavku dao još pre desetak dana na Upravnom odboru, pismenim putem. Klubu želim sve najbolje u nastavku prvenstva – sa kojim trenerom i kojim igračima stvarno ne znam.

rekao je Đorđe Zlatanović.
foto: Jovica Jovanović

Za sada nema informacija o tome ko će naslediti Zlatanovića na klupi Jedinstva, kao ni tome kada će zeleno-beli početi pripreme za novu sezonu u Srpskoj ligi Istok. Ono što je izvesno, to je činjenica da na spisku igrača zeleno-belih više neće biti Andrija Radovanović koji će ubuduće nositi dres Meševa.

Povezane objave