35 računara za OŠ „Branko Radičević“ iz Popovca

 35 računara za OŠ „Branko Radičević“ iz Popovca

Nakon Osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Paraćina, i OŠ „Branko Radičević“ iz Popovca dobila je 35 računara i dva štampača od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja namenjenih opremanju digitalnih učionica.

Prema rečima Marka Miladinovića, direktora popovačke osnovne škole, računari, monitori i štampači su dobijeni za matičnu školu, kao i istureno odeljenje u Buljanu, ali će biti podeljeni i ostalim odeljenjima ove škole gde postoje računarski kabineti.

Mi smo aplicirali kako bi dobili nove računare, ali nismo očekivali da će broj biti ovoliki. Tako da ćemo umesto da ovde bude instalirano 20 i u Buljanu 15, računare raspodeliti i u ostalim selima gde imamo odeljenja škole, tako da će sva naša deca imati bolje uslove za rad. Do sada smo imali neke računare, ali su prilično stari i omogućavali samo osnovne radnje, nastavnici informatike su baš imali poteškoće da deci prenesu sve ono što im je neophodno danas da bi se reklo da ste spremni za neki informatički rad.

rekao je Marko Miladinović, direktor OŠ „Branko Radičević“ Popovac

Dobijeni računari su, kako iz škole kažu, nove generacije – mini PC računari sa 8GB RAM memorije, a kućište se povezuje direktno na monitor. Osnovne škole sa teritorije paraćinske opštine od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobile su ukupno 78 ovakvih računara i 5 štampača.

Povezane objave