Dečiji festival folklora povodom Spasovdana u Drenovcu

 Dečiji festival folklora povodom Spasovdana u Drenovcu

foto: Kud Spasovdanski vez

Spasovdan u Drenovcu ove godine razlikovaće se od prethodnih – glavnu ulogu u obeležavanju seoske i crkvene slave imaće najmlađi članovi KUD „Spasovdanski vez“ jer će po prvi put biti održan Dečiji festival folklora.

foto: KUD Spasovdanski vez

Na letnjoj sceni u porti Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg osim Spasovdanaca, naći će se i „podmladak“ KUD-a „Oplenac“ iz Topole i KUD-a „Stevan Štrbac Dren“ iz Beograda. Prema rečima Aleksandra Mihajlovića, predsednika KUD „Spasovdanski vez“ ideja je da dečiji festivali folklora postanu tradicija. Ove godine u planu je samo folklorni koncert a za naredne godine u planu su i folklorne radionice, etno kampovi i edukacije za decu u oblasti kulture i umetnosti.

Značaj ovakvih festivala ogleda se u tome što okupljaju dosta dece koja predstavljaju budućnost svakog ansambla. Nama u Spasovdanskom vezu od ove godine prioritet je još veće ulaganje u dečije ansamble i školu folklora koje u budućnosti treba da predstavljaju prirodnu smenu za sadašnju najuspešniju generaciju našeg društva. Neke starije kolege iz folklornog sveta često kažu da je “snaga svakog društva u dečijem ansamblu”. U skladu sa tim mi radimo i polako stavljamo fokus i na dečije grupe. Sam koncert biće spoj kvalitetnih koreografskih prikaza tri ansambla i na pravi način će doneti sliku folklora u dečijem uzrastu.

ističe Mihajlović.

Početak koncerta u četvrtak zakazan je za 19h.

foto: KUD Spasovdanski vez
foto: KUD Spasovdanski vez

Povezane objave