Duo GRAL u utorak u paraćinskom Kulturnom centru

 Duo GRAL u utorak u paraćinskom Kulturnom centru

foto: screenshot facebook.com/Kulturni centar Paraćin

Jedinstveni dvojac koji čine Sanja Živković i Zoran Stojanović održaće sutra uveče koncert u galeriji paraćinskog Kulturnog centra. Oni će interpretirati poznate hitove različitih muzičkih pravaca kroz prizmu njihovog muzičkog viđenja i osećaja – najavljuju organizatori.

Početak je zakazan za 20h, a ulaz je slobodan do popune mesta.

Oba člana ovog dua imaju impozantne biografije koje govore u njihovu korist – Sanja Živković je rođena u Paraćinu, a od svoje 15. godine živi i radi u Austriji. Bila je najmlađi student klavira na konzervatorijumu Anton Brukner u Lincu, na kom je završila i solo pevanje. Po završetku studija radi kao pedagog na institutima za muziku kako u Beču, tako i u Lincu. Još kao mala učestvovala je na državnim takmičenjima u pevanju gde je često osvajala prva mesta i nagrade.
Kao pevačica sastava „Jazzwa“ nastupa u Austriji i na internacionalnim festivalima „World“ muzike.
Nastupa u raznim muzičkim projektima i različitim sastavima širom Evrope.
Ove godine je aktivna na mnogobrojnim nastupima u Srbiji kroz Duo Gral, a mnogi je prepoznaju i kao učesnicu i superfinalistkinju našeg popularnog regionalnog muzičkog TV takmičenja nakon kog je snimila i objavila dva autorska singla.

Zoran Stojanović je rođen u Trsteniku, a svoje muzičko obrazovanje je započeo u Ćupriji u Školi za muzičke talente na odseku klasične gitare. Obrazovanje nastavlja u Beogradu na odseku klasične gitare u muzičkoj školi Josip Slavenski i muzičke teorije u školi Stevan Mokranjac u Kraljevu. Po završetku školovanja predavao je klasičnu gitaru u muzičkoj školi Josif Marinković u Beogradu i u isto vreme bavio se aktivno sviranjem i slobodnim izučavanjem više muzičkih oblika, kao i učestvovanjem u mnogim muzičkim projektima vezanim za televiziju, pozorište i radio.
Pokazuje i veliko interesovanje za komponovanjem i prve kompozicije virtuoznog karaktera pisane za gitaru počinju da se javljaju od 1994. 1996. odlazi u Portugaliju gde započinje novi život i stvaralački ciklus. Tamo se susreće sa novim muzičkim formama kroz tradicionalnu muziku Iberijskog poluostrva.
2008. je premijerno izveden njegov autorski projekat IN NOMINE AMORIS koji na sceni izvode muzički trio, dva baletska para, lirska pevačica i narator.

Kao pozvani kompozitor sarađuje sa baletskim ansamblom RIVIERA iz Švajcarske i sa njima nastupa na baletskoj Gala večeri u Royal College of Music u Londonu, kao i širom Evrope. Sarađuje sa internacionalno priznatom portugalskom pevačicom Dulce Pontes kao i jednim od najeminentnijih gitarista Paulo Soaresom, ali i sa mnogobrojnim svetski priznatim umetnicima.
Trenutno živi i radi na dva koloseka između Srbije i Portugala.
Član je i pratećeg orkestra Ivana Bosiljčića u projektu „Naše veče“ , sarađuje sa glumcem Milanom Vasićem, Jelenom Tomašević, Božom Vrećom, Vukom Kandićem…

Povezane objave