Opština Ćuprija dodeljuje 10 hiljada dinara svim osnovcima, u Jagodini isti iznos za svakog đaka prvaka

 Opština Ćuprija dodeljuje 10 hiljada dinara svim osnovcima, u Jagodini isti iznos za svakog đaka prvaka

foto: screenshot youtube.com/TV Pomoravlje

10 hiljada dinara iznos je bespovratnih novčanih sredstava koji će dobiti svaki učenik javnih osnovnih škola u Ćupriji, odlučili su jednoglasno odbornici na poslednjoj sednici Skupštine opštine. Pravo na bespovratnu pomoć imaju roditelji ili zakonski zastupnici dece upisane u javnu osnovnu školu za školsku 2023/24 godinu.

Roditelj/staratelj pravo može ostvariti podnošenjem zahteva opštinskoj upravi, odeljenju za društvene delatnosti i loklani ekonomski razvoj do 30. septembra. Ako u porodici više dece ispunjava uslov za ostvarivanje prava, podnosi se jedan zahtev, a potvrde za svako dete posebno. Bespovratna sredstva dobiće i roditelji đaka prvaka koji su se prijavili za dodelu besplatnih udžbenika.

foto: J.S.

U Jagodini su u sportskoj hali JASSA roditelji i staratelji đaka prvaka danas dobili rešenja o bespovratnoj novčanoj pomoći u iznosu od 10.000 dinara koju grad dodeljuje pred početak školske godine. Novčana sredstva će, uz rešenje i ličnu kartu, moći da podignu na šalterima Poštanske štedionice.

S obzirom na to da komplet udžbenik za prvi razred košta oko 10 hiljada dinara, mislim da je ovo odličan način da se roditeljima pomogne da lakše opreme svoju decu za polazak u školu. Nekim ljudima će ovo biti možda jedino rešenje, a za neke pak simboličan gest. U svakom slučaju je znak da grad misli na decu koja započinju svoj obrazovni put. 

kaže Jovana Stanojević, majka učenice prvog razreda.

Povezane objave