Jedinstvo mesec dana u blokadi, dugovi kluba nekoliko miliona

 Jedinstvo mesec dana u blokadi, dugovi kluba nekoliko miliona

Danas je 30. dan nove blokade računa Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Paraćina. Prema podacima dostupnim na sajtu Narodne banke Srbije, ukupan iznos trenutne blokade je 386.973,88 dinara. Dugovi kluba nastali godinama unazad nezvanično iznose nešto manje od 7 miliona dinara.

U prethodnih 15 dana održano je nekoliko upravnih odbora, kao i jedan sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, ali još uvek bez rešenja za izlazak iz finansijske krize. Nezadovoljstvo igrača izazvano neisplaćenim zaradama eskaliralo je upravo na ovim sastancima, a klub su prema nezvaničnim informacijama osim Radovanovića napustili i Nemanja Lazić i Miloš Petković.

Predsedniku FK Jedinstvo Aleksandru Jovanoviću uputili smo pitanja o tome kada će Jedinstvo početi pripreme za novu sezonu, ko će biti novi trener, koje su promene nastupile u igračkom kadru, kao i kakav je plan rukovodstva kluba za izlazak iz finansijske krize. Jovanović, međutim, na pitanja i pozive ne odgovara.

Nova sezona u Srpskoj ligi Istok počinje 13. avgusta, a Paraćinci će ove godine imati dva predstavnika jer je pored Jedinstva, ovaj rang takmičenja izborio i SFS Borac kao osvajač Zone Zapad.

Povezane objave