Kada život pretočiš u slike – dobiješ „Ljubav i istinu“

 Kada život pretočiš u slike – dobiješ „Ljubav i istinu“

Ako bi jednom rečju trebalo opisati otvaranje izložbe slika Marije Komarac, ta reč bi bila – emocija. Tu emociju prepoznali su i Paraćinci koji su ispunili plato ispred zgrade novog Kulturnog centra čekajući da vide zbirku slika pod nazivom „Ljubav i istina“.

Uvod u ono što ćemo videti u galeriji, desio se upravo ispred Kulturnog centra, kada su članice plesne grupe „22 Dance“ izvele petnaestominutni ples istog naziva kao i sama izložba.

Marija Komarac je izložbu posvetila majkama koje su izgubile starateljstvo nad decom i to vođena sopstvenom pričom. Sve njene izložene slike nastale su u prethodne dve godine, ali su rezultat, kako sama kaže, dugogodišnjih prolongiranih emocija.  

U tim najtežim trenucima se rodi ideja, ali da budem surovo iskrena, u tim najintimnijim i najemotivnijim trenucima kada kao roditelj ostaneš bez dodira, bez zagrljaja, bez mogućnosti da viđaš svoju decu, nemaš snage za život. Tek kada sam stala na svoje noge i ojačala, tada sam bila spremna da stavljam stvari na papir.

iskrena je Marija.

Autorka smatra da je korisno svojim ličnim radom skrenuti pažnju javnosti na neki društveni problem, ali i na taj način pružiti nekome podršku:

Nikada nisam društvene mreže koristila za nekakve prozivke da bih tako skrenula pažnju na problem. Ja sam umetnička duša i koristim svoj dar koji mi je pre svega pomogao u ličnoj rehabilitaciji, a potom i da pružim podršku svim majkama, ali i očevima koji su pretrpeli nepravdu i ostali bez dece.

V.d. direktora Kulturnog centra Aljoša Gligorijević izrazio je oduševljenje brojem posetilaca u Galeriji Kulturnog centra:

Mi ne pamtimo da je poseta bila ovoliko velika ikada u galeriji novog Kulturnog centra. Celo veče je dosta emotivno, posebno za nas koji znamo celu Marijinu privatnu priču, i sve to je ona unela u svoja dela.

rekao je Gligorijević

Izložba slika paraćinske umetnice sastoji se od 22 slike rađene u tehnikama ulje na platnu, akril na platnu i suvi pastel na toniranom papiru. Postavka će se u novom Kulturnom centru nalaziti naredne dve nedelje.

Povezane objave