Kilibardina izložba „Između sna i života“ u četvrtak u Kulturnom centru

 Kilibardina izložba „Između sna i života“ u četvrtak u Kulturnom centru

foto: KCP

Izložba slika i stakla paraćinskog likovnog umetnika Srbobrana Boce Kilibarde biće otvorena u četvrtak u galeriji novog Kulturnog centra. Postavka koja nosi naziv „Između sna i života“ biće prikazana s početkom u 19h.

Kilibarda kao slikar neretko oblike imaginacijom preobražava u elemente sasvim nove kompozicije. „Njegova alogičnost u procesu građenja formalne strukture slika javljaju se kao logična i ubedljiva nova forma koju na ovim slikama po prvi put otkrivamo.“ navodi se u najavi izložbe paraćinskog Kulturnog centra.

Srbobran Kilibarda je i dizajner stakla koji je tokom svog dugogodišnjeg rada dao značajan doprinos u ovoj oblasti. On staklenim objektima daje neku finu upotrebnu dimenziju, čak i i onda kada je očigledno da se, svesno ili nesvesno, približava skulpturi, kažu iz Kulturnog centra.

Svoja dela ovaj paraćinski umetnik izlagao je u mnogobrijnim galerijama, muzejima i umetničkim prostorima u zemlji i inostranstvu, a postavka će u novom Kulturnom centru biti izložena do 25. decembra.

Povezane objave