Kreativne dečije radionice u igraonici Lollipop

 Kreativne dečije radionice u igraonici Lollipop

foto: A.D.

Moja porodica biće tema radionice za decu koja će u subotu biti organizovana u igraonici za decu Lollipop. Raznovrsne tematske radionice za decu od 2-8 godina ono su po čemu je Lollipop u Paraćinu jedinstven, a vlasnica i strukovni vaspitač Aleksandra Dimitrijević otkriva nam odakle ideja za ovakve aktivnosti:

Vreme u kome živimo je jako nezahvalno, roditelji su uglavnom na poslu, a deca zbog cele situacije sa covidom sve ređe idu u vrtić. Uglavnom ih čuvaju bake i deke. Deci je pored igre potrebno i osnovno znanje. Tu se rodila i moja ideja da krenem sa kreativnim radionicama. Deca nadoknađuju to što ne idu u vrtić i kroz igru usvajaju veštine i znanja primerena njihovom uzrastu.

kaže Aleksandra Dimitrijević, strukovni vaspitač.

Do sada je u ovoj igraonici održano 5 radionica sa različitim temama, a Aleksandra kaže da grupni rad utiče na to da dete, pored učenja novih stvari, napreduje i u socijalizaciji.

Radionice se sprovode kroz grupni rad, rad u parovima uz individualni pristup svakom detetu. To je jedan od osnovnih preduslova za bolju socijalizaciju. Radionica je vremenski ograničena celina putem koje deca kroz niz aktivnosti usvajaju i stiču veštine i znanja. Sva njihova čula su uključena u saznajne procese: slušaju, gledaju, dodiruju… Oni se igraju i zabavljaju, a u stvari uče i stvaraju mala umetnička dela. Na taj način uvežbavamo brojne veštine: uvažavanje različitih pogleda na svet i sopstveno okruženje, saradnju i spremnost na zajednički rad, -razvoj bolje komunikacije kroz razgovor i slušanje, koncentraciju, fokusiranje na aktivnost koja se obavlja, zatim razvijanje dobrih odnosa u grupi vršnjaka i stvaranje prijateljstava, izražavanje i razumevanje sopstvenih emocija, ali i empatija, razumevanje i poštovanje tuđih emocija, optimizam i uživanje u onome što se radi.

objašnjava Aleksandra iz Lollipop-a.

Cilj ovakvog rada je, kako kaže Aleksandra, povezati postojeća znanja deteta o određenoj temi sa novim saznanjima.

Aktivnosti na radionici su organizovane tako da pažnja dece bude zaokupljena sve vreme, dok se istovremeno radi na razvoju različitih sposobnosti, fine i grube motorike. U subotu 05.02. održaćemo radionicu na temu : Moja porodica. Deca ce pomoću ove radionice proširiti znanja o porodici, usvojiti pojam uže i šire porodice, naučiće da imenuju rođake… A na kraju ćemo napraviti i ramove za porodičnu fotografiju.

ističe Aleksandra Dimitrijević.

Radionica Moja porodica zakazana je za subotu od 17h, a tokom februara i marta biće ih još sa različitim temama. Način prijave, termini radionica i ostale aktuelnosti nalaze se na instagram profilu Igraonice Lollipop.

foto: A.D.

Povezane objave