NA DRENOVAČKOJ PAPRIKIJADI prikupljeno 50.000 dinara za lečenje Vuka Vasića!

 NA DRENOVAČKOJ PAPRIKIJADI prikupljeno 50.000 dinara za lečenje Vuka Vasića!

Poslednji vikend u avgustu već 11 godina rezervisan je za drenovačku Paprikijadu. Ovogodišnja manifestacija bila je i humanitarnog karaktera te je za lečenje trinaestogodišnjeg Vuka Vasića tokom jučerašnjeg dana prikupljeno 50.000 dinara.

Bogat sadržaj u Drenovcu povodom Dana paprike, manifestacije koja se u ovom paraćinskom selu održava više od decenije, između ostalog čine izložba paprike, takmičenje u spremanju ajvara, priprema lovačkog gulaša, raznovrstan kulturno-umetnički program, zatim izložba traktora, turnir u šahu za najmlađe.

I ove godine odabrane su najduža i najteža paprika – vlasnik najteže paprike (težine 340g) je Filip Stepanović, a vlasnik najduže paprike (dužine 24,7 cm) je Dalibor Milojević. Ove godine organizovana je i trka kosačicama, a povodom obeležavanja 75 godina FK Napredak odigrana je i revijalna utakmica između veterana ovog kluba i vetarana Crvene zvezde.

Za kraj manifestacije sačuvan je koncert KUD „Spasovdanski vez“, a potom i nastup Radiše Uroševića uz pratnju orkestra Mome Krstića. Organizatori manifestacije su MZ Drenovac, KUD „Spasovdanski vez“, FK Napredak, Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin.

Povezane objave