Proteklog vikenda na Grzi održan kamp podmlatka Crvenog krsta

 Proteklog vikenda na Grzi održan kamp podmlatka Crvenog krsta

Dvadesetoro dece sa teritorije opštine Paraćin bili su polaznici kampa podmlatka Crvenog krsta održanog u Planinarskom domu na Grzi u vikendu za nama. Polaznici su imali priliku da se, kroz predavanja i radionice, bliže upoznaju sa radom Crvenog krsta, kao i programima i vrednostima koje ova međunarodna organizacija zastupa.

Program Kampa sačinjen je tako da se organizacija Crvenog krsta i aktivnosti koje realizuje prikažu na osmišljeniji, bogatiji i zabavniji način, kažu iz ove organizacije. Deca su kroz trodnevno druženje imala priliku da usvoje osnovna znanja o karakteru i nastanku Međunarodnog pokreta Crvenog krsta, Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Paraćin i steknu sklonost za aktivnim učestvovanjem u radu ove organizacije.

Kroz radionice deca su se, između ostalog, upoznala sa osnovama prve pomoći i to kroz realistički prikaz povreda, pružanje pomoći i samopomoći u situacijama nastalim boravkom u prirodi.

U subotu su se podmladku Crvenog krsta Paraćin pridružili i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin koji su pokazali nešto od osnovnih sredstava i opreme za protivpožarnu zaštitu, i praktično ih uputili kako se ta oprema koristi.

Iz Crvenog krsta pozivaju mlade uzrasta od 5-8. razreda osnovne i od 1-4. razreda srednje škole da se priključe radu podmlatka, odnosno omladinaca najmasovnije humanitarne organizacije u svetu. Svi zainteresovani se mogu prijaviti svakog radnog dana u prostorijama Crvenog krsta Paraćin.

Povezane objave