Načelnik PU Jagodina: Policijski službenici preduzeće sve kako bi se deca u školama osećala bezbedno

 Načelnik PU Jagodina: Policijski službenici preduzeće sve kako bi se deca u školama osećala bezbedno

Povodom početka nove školske godine, danas se, povodm bezbednosti dece u školama ispred jagodinske Osnovne škole „Boško Đuričić“ medijima obratio načelnik Policijske uprave u Jagodini potpukovnik Mladen Getić koji je istakao napore Policijske uprave da podigne bezbednost školaraca na teritoriji Pomoravskog okruga na najviši mogući nivo.

On je tom prilikom rekao da je Policijska uprava u Jagodini u saradnji sa Školskom upravom obavila niz aktivnosti s ciljem unapređenja bezbednosti i zaštite učenika u školama. S tim u vezi, održani su sastanci sa predstavnicima Školske uprave, sastanci načelnika i komandira policijksih ispostava sa direktorima osnovnih i srednjih škola na području Pomoravskog okruga na kojima je detaljno analizirano stanje bezbednosti učenika i škola u prethodnom periodu i dogovorene su zajedničke aktivnosti.

Od danas, 1. septembra, policijski službenici – policije opšte nadležnosti, kriminalističke policije, saobraćajne policije biće prisutni u svim osnovnim i srednjim školama na području Pomoravskog okruga. Pripadnici saobraćajne policije biće prisutni u neposrednoj blizini škola i vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja u zoni škola. Cilj nam je da preduzimanjem i realizacijom svih naloženih mera i radnji stepn bezbednosti učenika i nastavnog osoblja podignemo na najviši mogući nivo. Istakao bih da su policijski službenici u dovoljnoj meri obučeni i osposobljeni da prepoznaju sve potencijalne rizike i pretnje po bezbednost učenika i škola i da na adekvatan način na njih odreaguju. Poručio bih roditeljima da će policijski službenici preduzeti sve kako bi se njihova deca u školama osećala bezbedno i da mogu da se posvete učenju i postizanju što boljih rezultata.

rekao je potpukovnik Mladen Getić, načelnik Policijske uprave u Jagodini.

Povezane objave