Od četvrtka PRVI SARMATES FESTIVAL FOTOGRAFIJE u Paraćinu

 Od četvrtka PRVI SARMATES FESTIVAL FOTOGRAFIJE u Paraćinu

Međunarodni festival fotografije „Sarmates“ kojim će, na više lokacija u gradu biti predstavljeni radovi mladih paraćinskih fotografa, ali i onih iz okoline i zemalja u okruženju biće otvoren sutra. Organizator prvog Sarmates festivala je paraćinska foto grupa Art tim.

Početak festivala obeležen je Međunarodnom izložbom umetničkih fotografija „Morava“ pod pokroviteljstvom kompanije „Moravacem“ u Narodnoj biblioteci „dr Vićentije Rakić“, ali će festival zvanično biti otvoren u četvrtak u 19:30 – na istom mestu, i to međunarodnom izložbom Petrus u vidu projekcije, najavljuju iz Art tima. Program festivala osim izložbi, obuhvatiće i projekcije, razgovore, radionice i foto kurseve.

Zajedno ćemo Paraćin pretvoriti u uzbudljivu pozornicu koja će povezati lokalne i gostujuće fotografe sa lokalnom zajednicom, pozvati ih na razmenu iskustava i izgradnju jedne jake foto zajednice. Festival fotografije Sarmates biće veliko osveženje na kulturnoj sceni Paraćina, a tako i vetar u leđa mladim fotografima koji će na ovaj način imati priliku da predstave svoje radove, i osete moć zajednice ArtTima. Festival je internacionalnog karaktera, videćemo fotografije iz čak 6 zemalja (Srbija, Severna Makedonija, Albanija, Turska, Austrija, Mađarska).

poručuju iz ArtTima.

Osim u Biblioteci, Festival fotografije Sarmates obuhvatiće izložbe i aktivnosti i u Zavičajnom muzeju, Kulturnom centru, RISC-u i trajaće sve do 17. septembra.

Povezane objave