Paraćinac Saša Petrović na polumaratonu u Subotici

 Paraćinac Saša Petrović na polumaratonu u Subotici

Profesor fizičkog vaspitanja Saša Petrović nastavio je sa svojom misijom promovisanja Paraćina kroz sport i pozitivan odnos prema životu i zdravlju putem polumaratona, kao i konekciju našeg grada sa drugim gradovima. Ovog puta na redu je bio Subotički polumaraton.

U trci je učestvovalo oko 1300 takmičara, naš sugrađanin je uspešno završio polumaraton (21km) iako je puno takmičara odustalo usled vrućine. Ovaj polumaraton ima međunarodni karakter a osim takmičara iz Srbije (pretežno Vojvodina i Beograd), bilo je i takmičara iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske…

Ono što je karakteristično za ovu trku je to da je na startu pušteno u zrak 130 golubova kao simbol 130godina od osnivanja gradskog muzeja Subotica. Osim polumaratona (21km) tu su bile i trke na 5km, 10km kao i dečija trka. Naziv ove trke je popularno „Trči kroz istoriju“ jer se upravo sve vreme trči kroz gradsko jezgro gde je najveći broj kulturno istorijskih spomenika Subotice, kao što su: Gradski muzej, Sinagoga, Palata Rajhl Ferenca, Narodno pozorište… – kaže Saša Petrović.

Uoči trke, on se susreo sa predstavnicima atletskog kluba TRON iz Subotice koji su praktično domaćini i uručio im poklon pakete sa proizvodima iz naše opštine. To je staro poznanstvo i sportska saradnja još sa polumaratona u Kapošvaru, preko polumaratona u Temišvaru i sada ponovo u Subotici. Zajedno smo na istoj misiji prenošenja mladima zdravih navika i očuvanja zdravlja kroz sportski način života kroz lični primer. Kao i prilikom polumaratona u Temišvaru i Nici, sadržaj paketa je bio isti (domaći med pčelinjaka Ljubiše Đorđevića, domaća rakija Ljubinka Kokića, poklon paket Sportskog Saveza Paraćin, Turističke organizacije Paraćin) a celu aktivnost su podržali SRC Hala Sportova Paraćin i kompanija Mihajlović kao i nekoliko uspešnih privrednika. – kaže ovaj paraćinski profesor.

Povezane objave