Paraćinac Saša Petrović u Aranđelovcu trčao za slavne pretke i buduće naraštaje – istovremeno organizovao prikupljanje novca za Vukovo lečenje

 Paraćinac Saša Petrović u Aranđelovcu trčao za slavne pretke i buduće naraštaje – istovremeno organizovao prikupljanje novca za Vukovo lečenje

Profesor Saša Petrović učestvovao je u trci na 10km u Aranđelovcu koja nosi naziv 1300 KAPLARA, po slavnoj borbenoj grupi mladića koji su se priključili ratnim dejstvima srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

Na tom istom rejonu gde su oni delovali (Kolubara i Cer) upravo se nalazio i naš Drenovčanin general Ilija Gojković! Ovo je upravo ta veza između naše dve opštine koju valja negovati!

rekao je Petrović.

Pored same trke, profesor Petrović je iskoristio priliku da organizuje humanitarnu akciju u Aranđelovcu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Vuka Vasica, a u akciju je uključio i čuvenu reprezentativku Oliveru Jevtić.

Profesor Petrovic je prilikom učešća u trci organizatorima urucio knjigu „Pomorski Vojvoda general Ilija Gojkovic“ paraćinskog autora Mladena Stevića koja upravo govori o tim događajima, kao i poklon paket Sportskog Saveza opštine Paraćin. Petrović navodi da je ono što ga posebno pokreće vezano za Veliki rat ta činjenica da to nije bio građanski, bratoubilački rat, već rat protiv spoljnjeg neprijatelja, gde su svi zajedno, kako Petrović kaže rame uz rame, bez obzira na ideologiju, branili svoju zemlju.

Petrović je istakao mlade ljude iz Drenovca koji su učestvovali u organizaciji ove akcije i koji prepoznaju značaj pravih vrednosti na mlade generacije koje dolaze – Aleksandra Stevanovića i Aleksandra Mihajlovića. Petrovic se na podršci zahvaljuje i kompaniji Mihajlović.

Povezane objave