Paraćinci porazom otvorili ovogodišnju košarkašku sezonu – Plana slavila 80:69

 Paraćinci porazom otvorili ovogodišnju košarkašku sezonu – Plana slavila 80:69

Rezultatom 80:69 završen je susret između KK Paraćina i KK Plane odigran u paraćinskoj Hali sportova. Previše promašenih zicera koštalo je, prema mišljenju onih iz domaćeg tabora, Paraćince pobede. Tog je mišljenja novi trener KK Paraćina, Nenad Vujadinović:

Odbrana je bila izvanredna. Imali smo problema u napadu, dešavaju se takve utakmice, naročito u ekipi koja je mlada. Mi smo promašili 25 zicera – to je 50 poena. Da ne govorimo o bacanjima i da nam nije išao šut danas, a da smo ubacili samo pola od tih zicera, mi bi glat dobili utakmicu. Protivnik nijednog momenta nije kontrolisao utakmicu, mi smo kontrolisali utakmicu, borili smo se svojom odbranom, ali jednostavno nismo mogli da ubacimo.

rekao je Nenad Vujadinović, trener KK Paraćina.

Sličnog je mišljenja i dugogodišnji kapiten domaćih Dušan Jovanović.

Nismo bili fokusirani u napadu i mislim da te stvari koje su se događale danas treba da popravimo u budućnosti. Mi smo uspeli da se vratimo u poslednjoj četvrtini, stigli 20 razlike i spustili se na 7-8, ali nismo imali snage jednostavno da iznesemo utakmicu do kraja. Naredni protivnik nam je Rača iz Kragujevca, tamo gostujemo i očekujemo pobedu, obzirom da je cilj da uđemo u prve 4 ekipe, odnosno plejof.

kaže Jovanović.

I cilj današnjih protivnika Paraćinaca jeste plejof Prve MRL Zapad košarkaške lige, a ovom pobedom načinili su prvi korak ka tome. Igor Sih, trener KK Plane čestitao je Paraćincima na pruženoj, kako kaže, odličnoj partiji.

Pripremali smo se dugo za ovaj meč jer znamo koliko su oni iskusni, znamo njihove i vrline i mane. Uspeli smo u prvom poluvremenu da ih spustimo samo na 33 poena. To je bio neki ključ naše igre. Ipak, posle su se vratili i to se dešavalo i prethodnih sezona- da koliko god da vodimo na kraju ipak bude egal utakmica.

rekao je Sih.

Ovde je uvek jak teren. Mi ovde poslednje tri godine dobijamo i to rezultat pokazuje ubedljivo, ali uopšte to nije bilo tako lako. Imaju iskusnu ekipu i čvrsto igraju, ovde mi je stvarno od svoh gostovanja najteže da igram. Ostvarili smo pobedu koja nam je bitna, što ovde neće mnogo ekipa da dobije.

istakao je Željko Stanisavljević iz KK Plana.

Dobra vest za Paraćince je ta što će im se već od narednog kola pridružiti novi centar, Nikola Zarubica iz Beograda koji će debitovati u Kragujevcu sledećeg vikenda.

Povezane objave