Promocija knjige Ogledalo skitnice u ponedeljak u Kulturnom centru

 Promocija knjige Ogledalo skitnice u ponedeljak u Kulturnom centru

Zbirka priča “Ogledalo skitnice” Dijane Čop Nešić biće predstavljena Paraćincima u ponedeljak u galeriji Kulturnog centra. Početak promocije zakazan je za 18h.

Dijana  Čop Nešić rođena je 1990. godine u Beogradu. Živi sa suprugom i dve ćerke u Velikom Laolu kraj Petrovca na Mlavi. Piše poeziju, pripovetke, sofizme i završava svoj prvi roman.

O svojoj prvoj zbirci priča autorka kaže sledeće:

Skup kratkih priča koje nemaju određeno  mesto i vreme u kojoj se odvijaju. Iz realnosti i sadašnjeg momenta uz pitanja modernog društva vode nas u prošlost , paralelne svetove i kroz budućnost tehnološki naprednih civilizacija. Prožete su romantizmom uz refleksiju,  a pojedine su apsolutno podrvrgnute gotici i hororu, ljudskim strahovima od neizbežnog, nepoznatog ili smrti. Zbirka je rađena na nekin način u svrhu samospoznaje, gde iako su priče fiktivne, svaki čitalac može u njima pronaći utopijski deo sebe i povezati se sa svojim dubokim nemirima, čežnjama, skrivenim od sebe samog. U mnoge od odabranih priča utkano je dovoljno poetičnosti i fantazije da  čitalac pronađe duhovni spoj i dovoljno realnosti da u njima vidi dublji  i filozofski smisao.

Ulaz na promociju za sve posetioce je besplatan.

Povezane objave